Cirka egy éve már, hogy az oldal berkein belül az Oakley névről nem feltétlenül a napszemüvegek jutnak eszünkbe. Az angol tuningcég új projektje pedig nem más, mint az Aventador saját verziós Roadster változatának elkészítése!

Az alapválasztás nem meglepő, hiszen idestova már két csomagot is láthattunk tőlük a Lamborghini zászlóshajójához. A meglehetősen ritkaságszámba menő kabriósítás viszont annál inkább, hiszen a gyári verziós Aventador Roadster már a tesztköröket futja Bolognában.

Az Oakley Design minden bizonnyal azon tulajdonosok szűk körét célozza meg, akik elhamarkodva megvásárolták a konzerves verziót, viszont nem akarnak megint egy rakat pénzt kiadni az - egyértelműen sokkal csajozósabb - nyitott változatra.

Képek egyelőre az építés aktuális fázisáról vannak, itt már jól kivehető a leendő levehető tető formája, mely éles vonalak mentén csatlakozik a kasznihoz.

Később még biztos hallunk erről a konverzióról, melyet minden bizonnyal a már meglévő motorikus és szépészeti elemekkel együtt adnak majd egy csomagban. A jelzésértékű optika mellett, mint ismeretes, az Oakley először készített hátsókerekes verziót a típusból, a 6.5 literes V12-es tudását pedig 700-ról 760 lóerőre növelték. 

A cég titánium sport kipufogórendszere további 34 kg súlytól szabadítja meg a sportautót, ráadásul elég látványos működés közben is - minderről egy kellemes kis videót találtok itt alább ;)