A 2000 és 2009 között gyártott Saleen S7 napjaink egyik legkeményebb szuper sport autója. A Steve Saleen által tervezett, limitált szériás középmotoros kupé két kiadást ért meg, ebből a gyengébbik, szívó változat is 550 lóerőt teljesít - gyárilag!

Lóerőkből persze sohasem elég - pláne a 2005-től kiadott, 750 pacis Twin-Turbo változat után - így a csupán néhány száz példányban gyártott, "mezei" S7-hez is készült tuning csomag, névszerint a Saleen Performance Package.

A szett átdolgozott légzést, újrahangolt vezérlést, új vezérműtengelyeket, valamint optimalizált kipufogórendszert tartalmaz, melyek hathatós együttműködésével, a 7.0 literes V8-as már 650 lóerőt présel ki magából.

A mindössze 1,250 Kg össztömegű, pillekönnyű acél, és alumínium kompozit anyagokból összeszerelt gépet mindez cirka 3 másodperc alatt repíti 100 km/órára. A dolog további érdekessége, hogy mindössze négy példány létezik a Performance Package kiszereléssel.

Egy ilyen ritkaság már önmagában több, mint amit bármely jóérzésű autófan legmerészebb álmában is elképzelne, az AE Performance azonban még tovább csinosított a darabon. A gyári felniket az ADV.1, 5.2 SL versenyfelnijeivel szerelték fel, elől 19, hátul 20 colos kivitelben, antracit szürke színben.

Kell-e ennél több?