Még szeptemberben írtunk a SpeedArt, az idei Porsche 911-eshez készítendő csomagjáról. Azóta már jóval pontosabb képet kaptunk a hivatalosan Frankfurtban leleplezett sportautón megejtendő változtatásokról.

A SpeedArt verziója, az eredeti tervek szerint a rá három hónapra tartott Essen Motor Show-n debütált volna, az idő azonban minden bizonnyal kevésnek bizonyult a befejezéshez. Az új kitűzött időpont, jelenleg az idei Genfi Autószalon.

Az SP91-R névre keresztelt program motorikus részét illetően, azoknak lett igaza, akik az ECU módosításokra, valamint a kipufogó tuningra tippeltek. A hírek szerint azonban ez csak a cirka 25 plusz lóerőt biztosító alapcsomag, később pedig komolyabb opciók is várhatók majd.

Külsőre, kezdésként impozáns aerodinamikai szett várható, a pletykák pedig egy külön wide-body konverzióról is szólnak a típushoz, melyet szintén Genfben kívánnak bemutatni.

Felnik terén maradt az LSC-Forged garnitúra, melyet feketére fényezett küllőkkel láthatunk majd az autón, 20, vagy 21 colos méretben. A kasznit utcai, és pályahasználatra is beállítható sport futómű segítségével húzzák közelebb a földhöz, további extra hozzá a gombnyomásra emelhető első traktus, a fekvőrendőrök káros hatásait elkerülendő.

Odabent számos választható opciót kívánnak a kárpitok anyagának és színének tekintetében, az üléseket, ajtópaneleket és a műszerfalat illetően. Új elem továbbá a saját gyártmányú sportkormány, F1-stílusú váltófülekkel.

Előzetes képek terén továbbra sem vagyunk elkényeztetve, mindenesetre annál nagyobb lesz majd a meglepetés Genfben.