Ahogy be is számoltunk róla, a Henessey Venom GT tavaly ősszel mutatkozott be a SEMA Show-n. A Lotus Elise alapjaira épülő jármű most már elérhető Spyder formában is, azaz a fix tetejét hardtopra cseréli, hogy vezetőjét közvetlenül is érhessék az irígy pillantások.

Az 1200 lóerős autóban Corvette szív dobog, mégpedig egy 6.2 literes, duplán feltöltött, V8-as erőforrás. 1,100 kg-ot sem elérő súlyával az egyik legjobb lóerő/kg arányt tudhatja magáénak a világon, így nem csoda, hogy 100-ra gyorsulása is csak 2.4 másodpercig tart, végsebessége pedig 429 km/óra.

Egy fixen fedett Venomot 950,000 dollár fejében hajlandóak legyártani a Texasban található üzemben, míg a napozó változatért már 1.1 milliót kérnek. Természetesen a cég elnöke, Don Goldman szerint bőven megéri ez a 150.000 dollár a szél zúgásának és persze a motor morajlásának hangját.

A 2013-as modellévben mindössze 5 példány legyártása van tervben, amiből 2-t már le is papíroztak, de a maradék 3 vásárolja választhat, hogy melyik verzióval szeretné lealázni a környék sportautóit.