Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Novitec a Maserati GranTurismo MC Stradale kiadásához készített izmosító csomagot. A sportautót a német cég kifejezetten erre a márkára szakosodott részlege, a Tridente vette kezelésbe, a végeredmény pedig nem kevesebb, mint 636 lóerő!

A brutális teljesítményért elsősorban az utólagosan beépített Supersport turbófeltöltő felelős, melyet vízhűtéses intercoolerrel párosítottak. A 4.7 literes V8-as továbbá nagyobb injektorokat és szívócsonkot kapott, valamint természetesen a vezérlést is újrahangolták. Végeredményként – a csaknem 200 plusz paci mellé – 490-ből 624 Nm-es nyomaték is kisült, a mérvadó 100 km/órás sprintet pedig mindössze 3.9 másodperc alatt futja le a fenevad. A végsebesség 306 km/órában állapodott meg.


Optikailag nem nyúltak a gyárilag is tökéletes vonalakhoz, az úttartáshoz azonban egy garnitúra sportrugót azért bevetettek, ami a cég saját gyártású, 21 vagy 22 colos méretben gyártott duplaküllős felnijeihez húzzák közelebb a kasznit.

A csomag árát is a Maserati tulajdonosok pénztárcájához szabták: 23,900 Eurót, azaz a mai középárfolyamon számolva, kicsivel több, mint hétmillió forintot kérnek érte.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!