Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az AMS Performance nem először bizonyítja, hogy van némi sejtése a Nissan GT-R tuningjáról. A chicagói cég, a nemrégiben bemutatott 1,000 lóerős Agent Orange (Alpha 10) után egy még durvább alkotással állt elő, mellyel negyed mérföldön új világrekordot állítottak fel a típus gyorsulását illetően!

Az Alpha 12 név alatt futó szörnyeteg még jelenleg is a fejlesztés fázisában van, a dyno teszt azonban így is brutális adatokkal szolgált. Az autó teljesítmény már most 1,309 lóerő, valamint 1,384 Nm nyomaték!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 402 méteres tesztfutamok egy helyi versenypályán folytak, meglehetősen mostoha körülmények és rendkívüli forróság mellett, az Alpha 12 viszont így sem állt meg a világ leggyorsabb GT-R-jének címéig: a távot, dragstereket megszégyenítő idővel, 9.052 másodperc alatt teljesítette, ördögi 166.66 mérföldes (268 km/órás) célvonali sebesség mellett! További mért adatként a 100-200 km/órás gyorsulás is rendelkezésre áll, ami mindössze 3.46 másodperc.

A cég ígérete szerint lesz ez még jobb is, hiszen egyrészt fejlesztenek is a gépen, valamint jobb körülmények közt is lemérik majd – a 9 másodperc alatti idő tehát szinte borítékolható. A történtekről egy kis videó-összeállítás is készült, megtekintéséhez a tiszta papírzsebkendőket erősen ajánlott előkészíteni ;)