Az EVO specialista AMS Performance nevét eddig kizárólag Mitsubishi átalakításairól ismerhettük, a jelek szerint azonban előszeretettel kacsintgatnak más japán márkák felé is. Legújabb munkájuk a Nissan GT-R-t veszi alapul, melyből a típus történetében először készítettek 9 másodperces autót!

A Chicagoban honos tuning műhely igen emberesen átszabta a Godzillát, a motorháztető alatt legalábbis. az SR850-re keresztelt szett combosabb turbókat, feljavított légzést és hűtést, valamint a HKS lefújó szelepeit kapta, mindezt új benzinpumpával, megnövelt injektorokkal és természetesen az újításokhoz igazított ECU programozással egészítették ki. Szintén a csomag részét képezi egy komplett, 90 mm átmérőjű kipufogórendszer is, mely használattól függően kérhető katalizátoros-középdobos, vagy ezek nélküli verzióban.

A módosításoknak köszönhetően, kereken 850 lóerő hozható ki a GT-R-ből, az autó gyorsulását pedig alig egy hete, egy houston-i Supra és GTR találkozó keretei között mérték le 1/4 mérföldön. A legjobb eredmény 9.89 másodpercben realizálódott, 235 km/órás célvonali sebességgel, ami nem jelent mást, mint hogy az AMS rendelkezik a világ jelenleg leggyorsabb GT-R Nissanjával!

Az konverzió ára egyébként 21,999.95 dollár (4.3 millió HUF).