Július második hétvégéjén, új kezdeményezésként került sor az első Keleti Bimmer Team Találkozóra, melynek a leveleki tó melletti kemping adott otthont. Beszámoló by Zsó328:

Már érezni lehetett, amikor befordultunk a leveleki tóhoz vezető útra, hogy itt most valami egészen új fog velünk történni ezen a hétvégén. Tiszta, igényes környezet, egy gyönyörű tó, amiről eddig még sosem hallottam.

Ahogy megérkeztünk a kempingbe, már ment a csapatás. Nem is akármilyen! Szépen megalkotott körök az aszfalton. Nem volt sem sorsolás, sem időbeosztás, akit elkapott a gépszíj, az ott és akkor már füstölhette le a gumikat, ahogyan csak jólesett.

Még ki sem szálltunk az autóból, régi ismerősök jöttek üdvözölni bennünket. Ők voltak a keleti bimmeresek. Mi sem volt nekik természetesebb ebben a kánikulában, hogy hideg, gyöngyöző csapolt sört hoztak velkám italnak. Hát persze! Vártak itt már bennünket és nagyon jólesett a személyes fogadtatás a hosszú út után.

Nem tudni hogyan történt abban a rekkenő kánikulában, de a kempingben esett egy fél órát az eső a megérkezésünk előtt. Ennek ugyan már nyomát sem láttuk, de az a kellemes hűvös flóra ami maradt utána....az ajándék volt mindenkinek!

A házak a kempingben? Nos, azoknak mi voltunk az első lakói.

Nem volt nehéz mindenkit személyesen köszönteni, hiszen szerencsére családias indíttatású BMW találkozóra volt meghívásunk.
Hamar megkóstolhattuk a méltán neves szabolcsi pálinkát is, amitől persze azonnal az étvágyunk is megjött. Míg a többiek a grillezéssel és bográcsozással illatosították a területet, mi a gyorsabb és kényelmesebb megoldást, mégpedig a Potyka Csárdát választottuk, amit már a neten kinéztünk magunknak. Nem csalódtunk! Ismét egy kellemes, jó hangulatú környezetben múlathattuk az időnket és nem utolsó sorban az ízek is fantasztikusak voltak.


És milyen naplementének voltunk részesei? Kizárt, hogy ezt nem a szervezők intézték a tiszteletünkre. Ilyet Pesten nem festettek nekünk még az égre soha!


A szombat reggeli 6 és 8 hengeres zenés, gumifüstölős ébresztést követően pár pörgős program, mint például Breki Dragbéka E30 327 turbó+nitro és Kajdi Peter E9 drift autójának bemutatása, kipufogó hangnyomás és ügyességi versenyek.



Délután átgurult a csapat a King of Europe Drift Fesztiválra, ahol elegánsan elkülönítettek nekünk egy VIP parkolót a rendezők. Volt is nézői sikerünk, ami persze, hogy jólesett nekünk is, legalább annyian csodálták az autóinkat, mint a szexi lányokat.


Hamar elment az idő ott is. A hőségre való tekintettel soha nem látott gyors tempóban lehetett összeszedni a csapatot és visszaindulásra késztetni, hogy folytathassuk a már jól bejáratott borsodi sör csapolását. Részemről úgy gondoltam, hogy egy igen tartalmas napot zártunk le. De nem! A buli még csak ezután kezdett tetőfokára hágni, ugyanis volt egy márkatársunk, akinek pont ott, pont akkor volt a születésnapja. Ezt a vendéglátóink még időben kiszagolták, így jutott idő torta készítésre is. Az éjszaka fénypontja volt a meglepetés parti. Amíg a szülinapost driftelni vitték a vendéglátóink, addig a többiek szaladtak az autóikhoz, az ünnepelt barátnője pedig a szülinapos fiú autójáért és annak motorháztetején hozta be a BMW tortát, aki körül annyira gyorsan fordult feje tetejére a világ, hogy még ahhoz is idő kellett neki, hogy megértse, mi is történik? A meglepetéstől meghatódva mondta, hogy neki ilyen születésnapja még nem volt soha!



Ez igaz lehet, mert én már 17 ilyen nagyszabású BMW találkozón jártam, de ekkora meglepetés partiban még nekem sem volt részem, de ne higgyétek, hogy itt már véget ért a nap. Nem! Később találtunk egy hölgyet is az éjszakában, akinek újfent születésnapja volt. Igaz, ő ígérkezett az 1. (Nemzetközi) Keleti Bimmer Találkozó áldozatának, mert ők voltak az egyetlen szálló vendégek a kempingben, akik egyszerűen csak nyugalomra vágytak......hát ez nem jött össze nekik szerencsére! Neki is hatalmas meglepetés partit rendeztünk. Percek alatt minden előzetes szervezés nélkül felállt újra a csapat és ment a túráztatás, dudaszó, gumifüstölés. Mi több, gyakorlat teszi a mestert alapon egyre jobban belejöttünk a szülinapoztatásba.



Vasárnap ragyogó napsütés, strandolás és búcsúzás a régi és új barátainktól.

Egy szó, mint száz! Ezt a találkozót már nehéz lesz másoknak felülmúlni!