Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német MEC Design két éves fejlesztést követően, nemrégiben készült el az SLS AMG-hez készített komplett csomagjával, melyhez alig néhány hét elteltével már újabb opciókat is kínál. A végleges verzió több ponton is eltér az előzetes tervekből ismert változattól, a végeredményre azonban nem valószínű, hogy bárki panaszkodni fog.

A mutatós, karbon elemekből készülő bodykit egy- vagy kétrészes első spoilert, és jelenleg már háromféle designban választható hátsó szoknyát tartalmaz. Ez utóbbiak a diffúzor formájában térnek el egymástól, így választható az „Extreme”, a „Formula” és a „GT3” kivitel. További módosításként stílusban passzoló küszöböket faragtak az SLS-re, valamint hátsó szárny és egy tetőbeömlő került felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Felnik terén a saját márkás Mexextreme3-as garnitúrát ajánlják a típushoz, elől 10.5x20, hátul 11.5x21 colos méretben, 265/30ZR20 és 295/25ZR21-es abroncsokkal. Az ültetést hidraulikus felfüggesztésekkel oldották meg, a hozzá tartozó elektromos modul pedig akár 70 mm-t is ültet a kasznin. Gombnyomásra ugyanígy 30 mm-t emelhet is rajta, ami egy – hasonló jellegű autóknak komoly kihívást jelentő – padka esetén nagyon jól jöhet.

Az utasteret az előzetes híresztelések ellenére mégis átszabták: bőr, alcantara, vagy karbon bevonatos, karbonváltós sportkormány, MEC logós taposók, karbon betétek, valamint alcantara kárpitok jelentik az extrákat, de a végleges kialakításban a tulajdonos elképzeléseinek is nagy teret engednek.

Motorilag az SLS megmaradt gyári állapotában, mindössze egy sport kipufogórendszer került fel, alternatívaként pedig választható a standard AMG szett is, a MEC krómvégeivel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!