Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes aktuális zászlóshajójaként operáló SLS AMG alig egy éve van a piacon, azóta azonban számos tuner adta már ki saját szeretetcsomagját a típushoz. A sirályszárnyas ajtókkal rendelkező szuperkupé legújabb konverzióját ezúttal a német VÄTH szolgáltatta.

A V63S névre keresztelt pakk első lépésként a 6.3 literes V8-ast veszi kezelésbe, melyből az elektronika áthangolásával, valamint egy sport kipufogórendszerrel 44 további pacit adtak hozzá a gyárilag 571 lovas méneshez. A maximális nyomaték ehhez mérten 30 egységgel 680 Nm-re nőtt, mely 5.800-as fordulaton áll a sofőr rendelkezésére. Mindezek mellékhatásaként két tizedet sikerült javítani a 3.8 másodperces 100 km/órás sprinten, a maximális sebesség pedig 317-ről 330 km/órára növekedett.

Az erőtöbblet mellé nagyteljesítményű fékrendszer, valamint egy 25 mm-t ültető sport futómű dukál, továbbá a felniket is sportosabb kivitelű, 20 hüvelykes garnitúrára cserélték, elől 265/30ZR20, hátul 315/25ZR20-as abroncsokkal szerelve.

Aerodinamika terén első légterelő toldat, hátsó szárny, valamint küszöbök készültek az autóhoz, egytől-egyig karbon alapanyagok felhasználásával. Odabent bőrözött sport kormány, feljebb skálázott sebességmérő óra, valamint fekete szőnyegek jelentik a plusz sportosságot.

A csomag ára a típussal kompatibilis pénztárcákra lett belőve: a komplett pakk 32.670 Eurótól, az a jelenlegi árfolyamon számítva 8.6 millió forinttól indul.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!