Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Vörös a szerelem színe – a Genfi Autószalonon, elegáns és magabiztos vörös krómfényezéssel pompázott az ABT R8 GT S Spyder.

Az autó középső része kontrasztot emel: a motortértől a hátsó szárnyig karbon dominál. Nemcsak optikailag hat nagyon dinamikusan, célja is van. A nyíltszívű szuper sportautó tervezésekor, az ABT Sportsline autóverseny osztályán, a súlycsökkentésre és a tökéletes súlyelosztásra is ügyeltek.

Az eredmény egy kabrió a csúcsosztályból: a dinamikus oldalsó karbon betétektől kezdve, a motor,- és a tetőszerkezet fedeléig, az R8 GT S jelzi, hogy a leggyorsabbakhoz tartozik. Az elsőkötény, a hátsókötény, az ablakkeret borítás, a vörös légbeömlők, a motorháztető és a külső tükrök, nem csak dizájn felkiáltójelek, hanem CFK-ból (szénszállal erősített műanyag) készültek, ennek megfelelően roppant könnyűek. A sportautónak pont ideális a súlya, a csúcsteljesítmény eléréséhez.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az ABT Power-nek köszönhetően az allgaui álomautó 620 Le-t (456 Kw) szabadít az aszfaltra. A szériamodellnél ez 525 Le (386 Kw). A majd 20%-os teljesítménynövekedés, a szuper sportautók világában tényleg figyelemre méltó: Az ABT R8 GT S álló helyzetből 3.6 másodperc alatt katapultál 100 km/h-ra, a végsebesség pedig 320 Km/h. A saját fejlesztésű légbeömlők, gondoskodnak a motor állandó optimális hűtéséről.

Az 5.2 literes V10-es természetesen a mindennapokban is használható és egy könnyed országúti cirkálás során is kivételes élményt nyújt. Végül is a „vadító sportoló” bármire készen áll. Köszönhetően az ABT futóműnek a beállítások állandóan tökéletesek. A sportkipufogó rendszer gondoskodik a gyönyörű hangról és nagyobb teljesítményről, emellett fontos eleme a dizájn koncepciónak, tökéletesen harmonizál a diffuzorral, a hátsó szárnyal és a trapéz alakú hátsó köténylemezzel. Az autó nemcsak pokolian gyors, annak is néz ki, különösen az ABT BR 20” vagy a CR 19” Szuperkönnyű keréktárcsák valamelyikével, már álló helyzetben is pokoli száguldást sugall.

A részletekért való rajongás a belső térben is tetten érhető: az ABT Sportsline a kormánykereket vörös CFK-ból készítette valamint a középkonzolt, a váltókulisszát és az ajtóborítás egyes elemit vörös karbonba „öltöztette”. Kontrasztként az ajtó többi részét, a műszerfalat az ABT újrabőrözte. A nemes anyagok mennyisége nagyon kifejező és elegáns. A vörös-fekete bőr sportülések tökéletesen passzolnak a belső stíluselemekhez. Vörös biztonsági övek és küszöbvilágítás tökéletesítik az ABT R8 GT S Open-Air sportautó Power megjelenését.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!