Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Meglehetősen barátságtalan időjárás mellett, április második hétvégéjén került sor az idei első Gyorsulási Futamra, mely Tököl repterére várta a sportág szerelmeseit. Az ötödik jubileumát ünneplő rendezvénysorozat számos újítással, és a múltban is nagy sikernek örvendő programmal nyitotta meg a 2010-es szezont.

Bár az előrejelzések nem voltak túl fényesek, a konstans 40 km/órával operáló széltől eltekintve kellemes körülmények között, délután már napsütésben zajlott le a rendezvény – a pályát pont hátulról megtoló légmozgás pedig még kapóra is jött az időeredményekhez.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Minderre szükség is volt, hiszen az év eleji nagy durranást szó szerint is egy Németországból érkező, 17.000 lovas Jet Funny Car szolgáltatta, mely eddigi 390 km/órás végsebességét készült megdönteni a reptér betoncsíkján. Idestova két éve, hogy utoljára sugárhajtóműves autót láthattunk hazánkban, a műsorszám pedig még mindig a leglátványosabbak közé tartozik – a rekordkísérlet 20 km/óra híján ugyan nem sikerült, azonban az alig hét másodperces futam, és a hozzá tartozó hanghatások mellett nem valószínű, hogy bárkit is foglalkoztatott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem csak a Jetcar miatt volt igazi oldschool feelingje az év első Futamának: hosszú idő után most először volt ismét szlalom verseny, ezúttal a Proex támogatásában, valamint több klubtalálkozó is a helyszínen tartotta idei évadnyitóját. A hazai Renault klub csaknem 300 autót vonultatott fel a rendezvényen, valamint jelentős mennyiségben vonultak fel a hazánkban igencsak napirendre kerülő etanolos autók tulajdonosai, az E85 Club képviseletében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Megújult a hangnyomás verseny is, mely ezúttal a Kicker dB Cup égisze alatt indult útjának, és kíséri majd végig a gyorsulási futamokat az év folyamán. Az egyenes kieséses versenyen három kategóriában, párban indultak, és kaptak oklevelet a nevezők, és az első helyezettek pedig külön díjazásban részesültek. Az akusztikus rendezvénysorozat egyébként nem profi hangnyomásra épített autóknak szól, hanem elsősorban zenehallgatásra alkalmas, utcai járművekre találták ki: a mérés alapjául sem egy speciális hangeffekt szolgál, hanem egy szám 30 másodperces részlete.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Megújult egyúttal a Futam gyorsulásokon már szokásos optikai megmérettetésünk, a Carstyling.hu Show and Shine is, mely 2010-ben ismét egy komoly sorozatra vár minden átépített autóval rendelkező tulajdonost! Éves pontversenyünkbe még most sem késő benevezni, hiszen még legalább hét forduló hátra van, az összetett díjak pedig igencsak értékesek! A részletes szabályzatot, a fordulókat és a jelenlegi állást ezen az oldalon tekinthetitek meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szezonnyitó forduló 2006-hoz hasonlóan a „WHEELS” volt, ahol a kiemelt pontszámokat a nevezett autókra választott felnik, valamint a hozzájuk kapcsolódó további átalakítások – futómű, ültetés, ezek folyományaként végzett esetleges kasztnis átalakítások – valamint természetesen az egyediség és a vizuális összhang tekintetében szerezhették meg a plusz pontokat a versenyzők.

Természetesen emellett a szokásos, minden szempontot figyelembe vevő zsűrizés sem maradt el, mely során a további tíz legszebb autó kapott elismerést, valamint továbbvihető pontot a versenysorozatban. Minden díjazott a kupák mellé több, mint 10.000 Ft-os ajándékcsomagot kapott, a BG Tuning Co., az Auto Mobil és a Powertuning felajánlásában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az első forduló eredményei a következőképpen alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Horváth Zsolt

BMW 320D

4 pont

Hudák Zsolt

Opel Calibra

2 pont

Kordován Attila

Ford Fiesta

2 pont

Karner Zoltán

Opel Calibra

2 pont

Csordás Roland

Opel Calibra

2 pont

Kuzsel Péter

Renault Clio

2 pont

Keserű Róbert

Renault Clio

1 pont

Oszlai Mihály

SEAT Altea XL

1 pont

Adamecz Gábor

Fiat Bravo

1 pont

Herczeg Richárd

Opel Frontera

1 pont

Földesi István

Suzuki Swift

1 pont

Pásti Zoltán

Audi A6

1 pont

Hallai Norbert

Opel Corsa

1 pont

Malicsek Dávid

Opel Astra

1 pont

Farkas István

Peugeot 206 GTI

1 pont

Nagy Gábor György

Mazda 323

1 pont


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Carstyling.hu Show and Shine Tour 2010 következő állomására április 18-án, vasárnap a szezonnyitó Drift Országos Bajnokság keretei között kerül sor, ahová hasonló keretek és díjak mellett, szeretettel várunk minden meglévő és új nevezőnket – hiszen a tét nem kicsi! A Futam sorozat állomásaihoz hasonlóan, drift versenyen először, külön Carstyling.hu parkolóban kerül lebonyolításra a megmérettetés, melynek köszönhetően egyúttal autóitokat is kiállíthatjátok a közönség előtt. A nevezés, valamint a VIP parkolás feltétele továbbra is a 2010-es Carstyling.hu klubkártya megléte, melyet természetesen a helyszínen is megvásárolhattok.

A Futam gyorsulással pedig nem kisebb felhajtással, legközelebb hagyományszerűen május elsején, Taszár repterén kerül majd sor, sorozatunk harmadik, valamint a Kicker dB Cup második állomásával!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!