A magyarországi autóhifi rajongók szűk, igényes táborának nem kell bemutatni a már évek óta itthon is kapható, az amerikai piacon meghatározó Kicker termékeket.

A kiemelkedő minőséget számos nemzetközi díj, elismerés fémjelzi. 2008-ban a CES-en nemzetközi innovációs díjat kapott a Warhorse WX10000.1 mono erősítő, amely 2 Ohm stabil, 10.000 watt teljesítményű 20-200 Hz frekvencia átmenet mellett.

Számos nemzetközi, és hazai hangnyomás verseny dobogós helyezettje köszönheti sikereit a Kicker termékeknek. A kiváló teljesítmény, a megbízható üzemelés, a magas minőségű alapanyagok és a precíz mérnöki munka csak a legjobbakat jellemző ár-érték aránnyal teszi egyre keresettebbé a Kicker autó hifi termékeket.

2010-től a márka forgalmazója versenysorozatot indít „Kicker dB Cup 2010” néven. A sorozat házigazdaként a negyedmérföldes gyorsulási versenyek helyszínei, időpontjai szolgálnak. Magyarországon először lesz olyan verseny, ahol mindenki csatasorba állhat, hogy összemérje autója hangzását. Nem profi hangnyomásra épített autóknak szól a rendezvénysorozat, hanem elsősorban zene hallgatására alkalmas, utcai autókra van kitalálva. Ezt támasztja az is alá, hogy nem egy speciális hangefekt szolgál a mérés alapjául, hanem egy zene szám 30 másodperces részlete.

Az egyenes kieséses versenyen 3 kategóriában, párban indulnak a nevezők – 1.000,- Ft nevezési díj ellenében – és minden fordulóban az első helyezettek részesülnek díjazásban. Minden induló oklevelet kap, amelyen az elért eredménye is feltüntetésre kerül. A döntőre az egyes „futamok” helyezettjei meghívást kapnak, ahol a döntőn a három kategória dobogósai értékes nyereményekkel lesznek gazdagabbak. A versenysorozaton bármilyen márkájú autó hifivel el lehet indulni. Nevezni a helyszíneken lehet.


Első futam: 2010. április 10. szombat. Tököl reptér. Ne feledd, 2010-ben a Carstyling.hu szépségverseny-sorozata is megújult! Éves pontversennyel, valamint rendkívül értékes nyereményekkel várunk, a Kicker dB Cup-pal azonos időpontokban és helyszíneken! További infók minderről ezen az oldalon!

Kicker dB Cup 2010 versenyszabályzat

Gyere és hallasd a hangodat! Gurulj el a versenynaptárban szereplő negyedmérföldes gyorsulási verseny helyszíneire, és nevezz be a Kicker dB Cup versenysorozatának eseményére. Minden alkalommal összemérheted autód zenei teljesítményét – három kategóriában – a többi résztvevővel, melyről oklevelet kapsz. A három kategória első helyezettjei díjazásban részesülnek, míg a sorozat végén mind a három kategória helyszínenkénti dobogósai egy döntőn mérik össze tudásukat.

A szezonzáró döntőn az egyes kategóriák dobogósai értékes díjazásban részesülnek.

Helyszínek és időpontok, melyeket folyamatosan figyelemmel kísérhetsz a www.automap.hu és a www.futam.hu oldalakon az alábbiak:

2010. április 10. Tököl
2010. május 1. Taszár
2010. május 15. Debrecen
2010. június 12. Tököl – éjszakai futam
2010. augusztus 15. Pécs
2010. szeptember 25. Tököl

1. Általános szabályok

1.1. A Kicker dBCup hangnyomásversenyen 12 voltos autóhifi elemekből épített rendszerek versenyezhetnek.
1.2. A résztvevők a nevezési lap kitöltésével jelentkeznek a versenyre. A jelentkezési lap kitöltésével a versenyző elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen versenyszabályzatot.
1.3. A jelentkező csak a saját autójával nevezhet.
1.4. A versenyzők kategóriákba (ld. 3. pont) sorolva vesznek részt a versenyben.
1.5. A versenyen a jelforrás audio CD.
1.6. A mérés során az autó motorja alapjáraton (max. 2000/perc fordulatszámon) üzemelhet.
1.7. A mérés során a zenei rendszer feszültségszintje a 14,4 voltot nem haladhatja meg.
1.8. A mérés során az autó összes ajtaját, ablakát (beleértve a tetőablakot is) zárva kell tartani, az ajtó- ill. ablaktömítő kédereknek a helyükön kell lenniük!
1.9. A benevezett autóban általános zenehallgatásra alkalmas sztereó audió-rendszernek kell lennie, a mélysugárzó(k) mellett közép és magas-sugárzókkal együtt.
1.10. A rendszer összes elemének normál kereskedelmi forgalomban beszerezhetőnek kell lennie.
1.11. A mélysugárzó(k) meghajtására szolgáló erősítő(k) RMS összteljesítménye a közép- és magas-sugárzókat meghajtó erősítő(k) RMS teljesítményének maximum 3-szorosa lehet.
1.12. A mélysugárzó(k)nak ládá(k)ba építve az autó csomagterében, a leghátsó üléssor mögött kell elhelyezkednie/ük.
1.13. A benevezett autókat a verseny előtt „gépátvételen” a versenybíró megvizsgálja. Amennyiben a benevezett járművel ill. az audió-rendszer szabályosságával kapcsolatban kétség merül fel, a versenybíró jogosult a versenyzőt kizárni. A versenybíró döntése végleges, ellene kifogással élni nem lehet!
1.14. Nevezési díj: 1.000 Ft

2. A három kategória:

2.1. A. 1 db 12” mélysugárzó, vagy maximum 2 db 10” mélysugárzó
2.2. B. 1 db 15” mélysugárzó, vagy maximum 2 db 12” mélysugárzó, vagy maximum 4 db 10” mélysugárzó
2.3. C. 1 db 18” mélysugárzó, vagy maximum 2 db 15” mélysugárzó, vagy maximum 4 db 12” mélysugárzó

3. Lebonyolítás:

3.1. A versenyzők nevezési sorrendben kategória szerint párban állnak a mérőhelyhez.
3.2. Két zenei CD-t sorsolunk ki közöttük pénzfeldobással, amely lemezek azonos, 15 mp bevezető csend + 30 mp zenerészletet tartalmaznak.
3.3. A versenyzők a versenybíró indító jelére elindítják a CD lejátszását, a 15 mp bevezető csend alatt kötelesek az autót elhagyni, ajtajait bezárni.
3.4. Mérés közben az audió-rendszer beállításain módosítani nem lehet!
3.5. Mind a két autó hangnyomását a 30 mp zenerészlet elhangzása alatt egyszerre méri a berendezés, kijelzőjén megjeleníti a legnagyobb mért értékeket.
3.6. A nagyobb hangnyomást elérő versenyző jut tovább, egyenes kieséses rendszerben.
3.7. Ha a kisorsolt páros valamely tagja időben nem jelentkezik a mérésre, úgy automatikusan kiesik a versenyből és a másik versenyző jut a következő körbe.