Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legmagasabb kategóriát képviselő Mansory ismét egyik kedvenc témájához, az angol luxusautók tuningját vette elő, az idei Genfi Autószalon alkalmából. A német cég a tavaly bemutatkozott kisebbik Rolls Royce-t, a Ghost-ot vette kezelésbe, egy messzemenően presztízst sugárzó csomag keretei között.

A vitathatatlanul egyedi megjelenést biztosító optikai módosítások közül a legszembetűnőbb az autó arany-indigókék fényezése. Az arany árnyalattal láthatóan az eredetileg króm kiegészítők mindegyikét bevonták, a hűtőrácstól az ablakkereten keresztül a kipufogóvégekig, továbbá a kasztni is kellemes díszcsíkozást kapott. Mindez kiegészítve a finom, sportosan elegáns lökhárító-módosításokkal, a designba ízlésesen passzoló szellőzőkkel, a végeredmény egyszerűen lehengerlő.

A hatást tovább fokozzák a kifejezetten a típushoz készített, szintén arany fényezést kapott 9x22 és 10.5x22 hüvelykes egyrészes könnyűfém felnik, elől 265/35, hátul 295/30-as Dunlop SportMaxx abroncsokkal.

A külcsínt alátámasztandó, Mansoryék a teljesítményadatokat is a megjelenéshez igazították. A turbók nagyobbra cserélésével, a kompletten új kipufogórendszer és módosított vezérlő elektronika beszerelésével a gyári 570 lóerő helyett 720 paci dolgozik a motorháztető alatt, a maximális nyomaték pedig 780-ról 0.1020 Nm-re nőtt. Mindezek mellékhatásaként, a 2.360 Kg-os luxustank mindössze 4.4 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/órára, a kiiktatott elektronikus sebességkorlátozásnak köszönhetően pedig a száguldás meg sem áll 310 km/óráig.

Nem maradt meg gyári állapotában az utastér sem. A kárpitozás nagy részét gyémántmintázatú bőrözésre cserélték, a tetőtől a műszerfalig. Betétek és berakások a karbontól a bambuszig választhatók a kínálatból, továbbá sport kormány és ahol csak lehet. LED-es hangulatvilágítás gondoskodik a megfelelő atmoszféráról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!