Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német autók feltöltő kúrájára szakosodott kaliforniai VF Engineering az Audi zászlóshajóját, az R8-ast vette kezelésbe. A 4.2 literes FSI V8-asból, az utólagosan beépített kompresszornak köszönhetően 130 plusz lóerőt sikerült előcsalogatni.

Nem sokan lehetnek, akik a „kisebbik” szuper sportautó gyári 420 lovas teljesítményét kevésnek tartják. Számukra eddig a gyári megoldás az 525 pacit teljesítő V10-es verzió lehetett, vagy másik opcióként a tuning cégek átalakításai, közöttük is legújabban a VF kicsivel több, mint 0.3 bar-on töltő szettje. A feltöltő a hozzá tartozó utólagos elemekkel, intercoolerrel és mindennel együtt mindössze 35 Kg plusszal terheli meg az autó tömegét, így a súly/lóerő arány sem változik jelentősebben. A mechanikai alkatrészek mellett természetesen a vezérlés is változott, amit a GIAC készített a csomaghoz.

Az Audi R8 feltöltős tuningjáról egyébként nem most hallhattunk először, elég csak az MTM, vagy akár a Wheelsandmore hasonló jellegű átalakítására gondolnunk.