Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ezek a számok megdobbantják a sportautóvezetők szívét: 600 PS (441 kW), gyorsulás 0-ról 100-ra 3,8 másodperc alatt, végsebesség 322 km/h. Az ABT R8 5.2 FSI–hez tartoznak ezek a hatásos teljesítményadatok. A V10-Motor minden erőt kivesz az 5.204 cm3 hengerből – különösen akkor, ha az ABT POWER hajtja. 75-tel több lóerő, vagy 55 további kW gondoskodik a hatalmas hajtóerőről minden fordulatszámon, és ráadásul a forgatónyomaték is nő.

Nemcsak a kiváló teljesítményen múlik az, hogy a szuper sportautó minden szakaszon győztes, hanem a tökéletesen összehangolt karosszériacsomagon is. Az ABT Sportsline DTM-csapata a legmodernebb motorsportismereteket használja fel, többek között a csúcsminőségű karbont.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az optimális súlyelosztáson és a következetes könnyűszerkezeten van a hangsúly. Így az ABT R8 rendkívül dinamikusan néz ki. Első köténylemez, küszöbspoiler és hátsó köténylemez körvonalazzák a karosszériát, és már álló helyzetben is hangsúlyos a jelenléte. A markáns hátsó szárnnyal és a tipikus ABT 4-csöves kipufogóval egységet képeznek. Christian Abt, az ADAC GT Masters jelenlegi vezetője tudja, milyen kritériumoknak kell az ABT R8 5.2 FSI-nek megfelelni. „A 600 lóerőnek nemcsak papíron kell jelen lenni, hanem az utcán is.“ mondja Christian Abt. „És az autónak a legnagyobb sebességen és a legjobb pályán is a maximálisan kell mennie.“

A nemes designhoz illően a szuper sportautó 20 collos BR-kerekeken jelenik meg. Az ABT R8 5.2 FSI mérföldkő a design terén, és természetesen nagyon, nagyon gyors. Mert a 600 ABT-ló betartja, amit az autó dinamikus formája ígér.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!