Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az immáron 20 éve a lovacskás márka méltán híres tunereként ismert Novitec Rosso, idei születésnapjára elkészíti saját Ferrariját is. A külsőleg az F430-asra hajazó TuLesto limitált szériás szuper sportkocsiként látja meg a napvilágot, mindössze 11 példányban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A hasonlóság ellenére azonban, a narancssárga szörny teljesen saját gyártmány. A kaszni, valamint a láthatatlanul beépített bukóketrec teljes egészében alumíniumból készült, emellett ahol csak lehetett, karbon alkatrészeket használtak fel. Az autó tömege végeredményként mindössze 1260 Kg-ban állt meg, ami a hatalmas motorerő mellé igencsak kellemes adat.

A TuLesto 4.4 literes kompresszoros V8-asa ugyanis nem kevesebb, mint 777 lóerőt teljesít, melyhez 727 Nm maximális nyomaték dukál. Az állórajtos 100 km/h-ás sprintet így kicsivel kevesebb, mint 3.4 másodperc alatt tudja le, 22.6 másodpercet követően pedig már akár 300-al száguld. A végsebesség valahol 350 km/h környékén keresendő.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljesítmény hatsebességes, félautomata váltón keresztül jut a hátsó kerekekre, melyek állítható sport felfüggesztésen keresztül kapcsolódnak az alvázhoz. Külön érdekesség a parkoló automatika, mely gombnyomásra akár 40 mm-re is képes megemelni a kocsi orrát. A megállásról kerámia tárcsák, valamint hatdugattyús nyergek gondoskodnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A design egyébként egy olasz stúdió, a modenai Luca Serafini Stile közreműködésében vált realitássá. A kétségtelenül sportos forma néhol talán már egy kicsit túlzásba is átbillen, főleg az autó orrán mosolygó „száj” teszi kicsit Verdássá az egész történetet. Persze, mivel láthatólag a terv csak 3D modellként létezik, még bármi változhat. Az autó belsejéről egyelőre nincs túl sok infó, de állítólag a külsőhöz hasonlóan sportos lesz, klímával, valamint minőségi hangrendszerrel felvértezve.

Hogy mindez mennyiért, még szintén a jövő kérdése.