Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német ASMA Design nevét utoljára négy éve hallhattuk, az akkor a még újdonságnak számító, CLS-hez gyártott készletük okán. Az azóta a Mercedes palettájának majd’ minden tagját átalakító cég a manapság igen felkapottnak mutatkozó SLR-hez készített egy komolyabb szeretetcsomagot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A típushoz gyártott, egymást érő koncepciók mellett – gondoljunk csak a Hamann Volcanora, vagy a múlt heti Renntech 777-re – nem is annyira könnyű újat mutatni. Az ASMA azonban egy igen egyedi külalakkal ellátott verzióval jelentkezett, melyet egyébként eredetileg Abu Dhabi királyi csalájának készítettek, megrendelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az optikai-aerodinamikai csomag egy inkább különleges, mint szép első lökhárítót, hűtőrácsot, küszöböket, hátsó szárnyat, valamint diffúzorral ellátott hátsó lökőst tartalmaz. A meghatározhatatlan színárnyalatban tündöklő kasznit továbbá stílusban passzoló, krómperemes felnikkel dobták fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Motorilag komolyabb kompresszor, chiptuning, valamint sport katalizátor és kipufogórendszer segítségével egészen 700 lóerőig tornázták fel a sportautó 5.5 literes V8-asát. A pacik mellé társuló maximális nyomaték 855 Nm, ilyen adatok mellett pedig a 3.5 másodperces állórajtos 100-as sprint nem is mondható meglepőnek. Végsebesség terén mindezzel 10 km/h-át sikerült hozzáadni a gyári 340-es értékhez.

Az ASMA SLR a közel-keleti debütálást követően a köznép számára is elérhető lesz - már aki hajlandó kerek egymillió eurót letenni érte az asztalra. Mi azért megvárjuk, míg kicsit lejjebb megy az árfolyam...