Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Nincs Esseni Motor Show Techart Porsche nélkül: a hosszú évek óta a márka tuningjával foglalatoskodó német csapat, a tavalyi évhez hasonlatosan többek között ismét a 911 Turbót vadítja meg a kiállításra. A csomag nevében mindössze egyetlen „R” betűben, teljesítményben azonban már kerek 30 lóerőben tér el elődjétől.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hogy rögtön el is vesszünk az adatokban, a gyárilag 480 lovas Porschét egészen 660 lóerőig húzták fel, a hozzá társuló maximális nyomaték pedig 860 Nm, ami pontosan 40-nel több a tavalyi értéknél. Érdekes viszont, hogy a 0-100 km/h-ás sprint ennek ellenére 0.2 másodperccel több lett, az automata váltóval szerelt verzió így 3.4 másodperc alatt teljesíti a szintidőt. Nem változott a maximális sebesség sem: maradt 345 km/h, minden bizonnyal ebben az elektronikus korlátozás is közrejátszhat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljesítménynövelő recept teljesen hasonló a korábbihoz: egy pár nagyobb turbófeltöltő, méretes karbon légbevezető csövek, speciális intercoolerek, sport kipufogórendszer és leömlők, valamint sport légszűrőrendszer gondoskodnak a szükséges plusz motorerőről. Hogy mindezt nagyobb biztonsággal az úton lehessen tartani, a gyári futóművet is egy állítható szettre cserélték.

A belső értékeket külsőleg is alátámasztandó, egyedi csomagtértető, karbon szemöldökök és tükörborítás, valamint komplett légterelő szett került az autóra, melyet szokás szerint szélcsatornában is teszteltek. Eredményként, 140 km/h-ás sebesség mellett plusz 10 kg-nyi leszorító erőt realizálódott, mind az első, mind a hátsó tengely tekintetében.

További opcióként a 911-eshez háromrészes Techart alufelni garnitúra választható, akár 20 colos méretben, valamint egyedi bőrözés is rendelhető, sportkormánnyal, és egy szett alumínium pedállal egyetemben.