A korábban kiszivárgott kémfotókat követően várható volt, hogy hivatalosan is bemutatkozik a Hamann első Mercedes tuningja, a Volcano. A cég egy impozáns videó formájában mutatja be legújabb alkotását, melyről az eddig tudottak mellett túl sok új részlet továbbra sem derül ki. Na jó, most azért látható szemből is.

Az SLR nem az első szupersportkocsi a Hamann palettáján. A módosított Ferrari és Lamborghini modellek mellett, a Bentley-től az Aston Martinig igen sok neves márka található az ismét bővülő listában, melynek új tagját méltó dicsfénnyel mutatja be az alig két perces rövidfilm.

A Volcano, kéttónusú festése mellett átdolgozott lökhárítókkal, diffúzorral, jókora hátsó szárnnyal, tetőbeömlővel, valamint háromrészes, fekete-fehér felni garnitúrával különbözik a gyári verziótól. A film betekintést enged az utastérbe is, ahol a piros bőrözés mellett alcantara és karbon bevonatot találunk extraként – és természetesen Hamann logókban sem szenvedünk hiányt.

A technikai paramétereket továbbra is homály fedi, ami egyedül következtetni enged, a három végződéssel ellátott kipufogórendszer, melynek hangja is hallható a videóban. A legfontosabb részletekre tehát még mindig várnunk kell, viszont a meglehetősen szokatlan, Volcano elnevezést bizonyára nem véletlenül ragasztották a koncepcióra.

A végleges kitörés már nem lehet messze...