Az 2009-ben forgalomba kerülő Scirocco már gyárilag is az egyik legmutatósabb Volkswagen. Ez azonban nem tartja vissza a neves tunereket, hogy kezelésbe vegyék az autót. Mai második versenyzőnk az Abt Sportsline után a VW-Audi specialista OETTINGER.

A VW legújabb üdvöskéjét az OETTINGER új lökhárítóval, hátsó diffuzorral, 20”-os felni garnitúrával és egyéb optikai kiegészítőket tartalmazó optikai csomaggal vértezte fel. A végeredmény pedig egy sportos és agresszív megjelenésű autó.

A német tuning csapat szerencsére gondoskodott a látványhoz passzoló teljesítményről is. A 2.0 literes turbós változatból 240 lóerőt, az 1.4 szintén csigával felszerelt változatból pedig 200 pacit varázsoltak elő. Az igazi nagy durranást jelentő teljesítmény-tuning csomagot azonban majd csak pár hónap múlva mutatják be. A 2.0 literes TSI aggregát nagyon komoly paramétereket teljesít majd, egészen pontosan 350 lóerő és 470Nm nyomaték áll majd rendelkezésünkre. Ezt kiegészítve nagyobb hatásfokú fékeket és speciális állítható magasságú sportfutóművet is beigértek.