Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy igazi végtelen történet, amikor a teljesítményre éhes közönséget kell kiszolgálni. A BMW specialista Hartge a 135I történetnek legújabb fejezetét mutatta be (a korábbi epizódok megtekinthetők itt, és itt).

A soros hathengeres ikerturbós, 3.0 literes impozáns teljesítményű erőforrásból sikerült további 44 lóerőt kicsikarni. A motorvezérlő elektronika optimalizálásának köszönhetően a végeredmény 350 lóerő és 480 Nm nyomaték. Az extra lóerők természetesen jótékony hatással vannak a menetteljesítményre is: az 135I mindösszesen 4,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100km/h-ra, valamint a végsebesség immáron eléri a 280km/h-át. A habot a tortán pedig az a nem elhanyagolandó tény jelenti, hogy a megnövekedett teljesítmény mellé változatlan károsanyag kibocsátás társul.

A Hartge szeretetcsomag az extra lóerőkön kívül egy komplett új külsőt is tartogat számunkra. Az ütősebb látványról új első lökhárító toldat, tető szárny, hátsó diffuzor, egyedi küszöbök, méretes 245/30-as abroncsokkal szerelt 20”-os felni garnitúra, és egy 25mm-es ültetésű sport futómű gondoskodik. Az összhatás pedig kellően agresszívre és sportosra sikeredett.

Az utastérben is észrevehető a Hartge közreműködése. Az utazást 3 küllős bőrkormány, karbon vagy ezüst betétek és egyéb apróbb kiegészítők teszik kellemesebbé. A Hartge által felszerelt BMW Németországban kicsivel több, mint 48.000 eurót (~11.520.000 Ft) kóstál.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!