Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A 3M által kifejlesztett fóliát már régóta használják különféle ágazatokban, többek közt hadiiparban tankok színének Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!megváltoztatására, versenyautókon, buszok, taxik oldalán reklámok megjelenítésére. Azonban most lehetőség nyílt bárki számára, hogy ezen módszer segítségével megváltoztathassa autója külsejét. Az egész művelet kis gyakorlattal körülbelül 2 napot vesz igénybe és az eredmény magáért beszél. A fólia (ha nem csukjuk oda a kocsit) 3-4 évig marad a helyén sérülésmentesen és az alatta lévő festéket sem amortizálja, sőt védi. Tartósságát jelzi még, hogy akár a gépi autómosót is kibírja.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Galériánkban egy BMW 335i átalakulása követhető nyomon, feketéről fehér színűre – mint látható, a munka gyakorlatilag az autó érdemi szétszerelése nélkül történik, és vélhetőleg olcsóbb is, mint egy „hagyományos” teljes festés. Megfelelően ügyes dekorosokkal a végeredmény pedig nem más, mint lenyűgöző, az egyszerű használatnak köszönhetően viszont az már most valószínűsíthető, hogy a legnagyobb megrendelők között minden bizonnyal a profi autó tolvaj bandák is ott lesznek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Habár a mindennapi használatra szánt, festésre hajazó fóliázás valóban újdonság, a matrica alapú átszínezés természetesen nem a 3M agyszüleménye. A szakma nagymestereiként ismert Foliatec, valamint a CFC (Car Film Components) matt, karbon, vagy texturált mintázatú, teljes autót érintő munkáit már az eddigiekben is láthattunk, legfőképp az idei Tuning World Bodensee bővelkedett az ilyen jellegű alkotásokban. A 2008-as attrakció - a rengeteg, divatos fekete-fehér textúrába burkolt autó mellett - egy kívülről kompletten kígyóbőrbe, belülről pedig karbonba csomagolt Dodge Viper volt.

Vagy gondolhatunk kicsit korábbra is, a Hamann Black Miracle Ferrarijára, ami szintén egy az egyben matt fóliában, és megfoghatatlan színekben pompázva tette tiszteletét tavaly hazánkban is.

Mindez pedig innentől már nem csak a nagyok játéka.