Úgy érzem magam, mint egy kisgyerek karácsony előtt. Számolgatok ezerrel. Most is..., és ha minden igaz, akkor már alig van hátra ahhoz, hogy újra megcsapja orrom a füsttel kevert gumiszag. :)

2008. augusztus 23-án kinyitom majd a máriapócsi drift kalendárium utolsó ablakát, és fantasztikus programok pottyannak majd ajándékként az ölembe. Nem madaras teszkós csoki figura, hanem igazi csemege. ;)


Lesz a tavalyinál még látványosabb streetfighter lángshow Kulman Miki és barátja jóvoltából. Ezen kívül lesz egy extrém bmx bemutató is, melyen nemzetközileg elismert bajnok srácok igyekeznek majd meggyőzni engem arról, hogy nem csak négy kerékkel, hanem két kerékkel is lehet varázsolni. :) De a bmx-es fiúk (Beni, Ivánfi Balázs, Moharos Csaba, Újvári Boldizsár) biztosra mennek, hiszen a bmx-et egy mutatvány erejéig kombinálják majd a drifttel is. Hogy hogyan? Meglepiiii... (Erről szól a "drift-karácsony". Csupa-csupa meglepi... ;))

Természetesen idén sem maradhat el a drift taxi, melyre futamról-futamra egyre nagyobb az érdeklődés. (Én mondtam már, hogy a drift fertőző betegség, de senki sem hisz nekem. :))
Ha még ez sem lenne elég, akkor lesz autó szépségverseny a Deviltuning jóvoltából, csajos autómosás és az RC Drifterek is összecsapnak majd!

Megsúgjam milyen a "drift-karácsony szentestéje"? Varázslatos. Gyúrd össze gondolatban a régi monte carloi éjszakai rally futamokat egy csöpp cirkuszi feelinggel. Pont olyan. :)
Máriapócson kerül ugyanis megrendezésre a King of Europe Drift EB éjszakai futama, mely kizárólag Magyarországon látható! Rengeteg ország drifterei (hollandok, csehek, szlovákok, szerbek, lengyelek...) jelezték már, hogy ekkora buliból nem maradnak ki és még a magyar drifterek sem riaszthatják el őket. A drift magában is egy látványos verseny, de mindez éjjel semmihez sem fogható élményt nyújt.

A várva várt éjszakai futam után azonban senki se térjen majd nyugovóra, hiszen hatalmas parti kezdődik dj-vel és koncertekkel! Fellép majd Akkezdet Phiai és NaTo & Simon a közkedvelt drift nótával és új szerzeményekkel.

És gondolom azt mindenki tudja, hogy a "drift-karácsony" két napos. Szerintem le se feküdjön senki sem éjjel, mert a végén még lemarad a vasárnapi programokról. Pedig kár lenne érte!

Augusztus 24-én kerül megrendezésre a Pro Liga következő versenye és itt láthattok először nemzetek között zajló team drift versenyt!! A csapatok 3-5 autóból állnak majd, a megszokott szabályok szerint csúszkálnak majd egymás mellett, csak egy picit többen, mint az eddig megszokott volt... ;)


Vasárnap a szokásos nagykanyar lefűzésére is rádurvítanak a rendezők, ugyanis a visszafordítónál lévő gumifalat kiveszik, és így azt az ívet egybe kell majd lefűzniük a versenyzőknek. Jól hangzik! Nem? :) És ha mindez még mindig nem lenne elég, akkor megleshetjük majd esetleg Varga Tamást „Pucit” is egy izgalmas tsuisoban. Az ellenfele? Hmmm, legyen meglepetés!

Most már ti is látjátok, hogy (drift)-Télapó itt van és show a subája?

Gyertek Ti is és bulizzatok velünk!!

írta: RiKA - CarsAndGirls.hu (2008)

Médiatámogatóink a Habostorta csoport, Carstyling.hu, DuEn és a Totalcar. Internetes hirdetéseinket az Adverticum rendszerén keresztül intézzük, weboldalunkat a Rufftech tartja karban. Autóüveget mi a LLumarral fóliázzuk, munkaerő közvetítésben a Job-Center segít, míg a nyereményeket a Pioneer és a Speedy biztosítja számunkra. A versenyzők leharcolt gumijait a Nonstop Gumiszerviz cserélgeti.


INFORMÁCIÓK:

Belépőjegy:
Jegyek elővételben kedvezményes árakon kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatán.
>Jegyelővétel<

Helyszíni jegyváltás:
King of Europe Drift EB
Augusztus 23. (Szombat)
Ára: 2.500,- Ft.

Országos Drift Bajnokság Pro Liga és Team Drift
Augusztus 24. (vasárnap)
Ára: 2.000,- Ft

10 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható!
Mindkét napra érvényes belépőjeggyel rendelkezőknek a rendezvény területén ingyenes kempingezési lehetőség biztosított!

Megközelíthetőség:
Gépjárművel: a RabócsiRing versenypálya, Nyíregyházától néhány kilométerre található Máriapócson. A rendezvény könnyedén megközelíthető bármely irányból az M3-as autópálya új átadott szakaszán!
Gyalogosan: vonattal Nyíregyházáig, majd onnan átszállással Mátészalka felé Máriapócsig.
További információk: www.kingofeurope.hu

Mindenkit várunk sok szeretettel!
Üdvözlettel:
Magyar Drift Szövetség