A legutóbbi LP- 640-es Edo Competition Lamborghini a gyári 640 lóerős változatot további 23 lóerővel múlta felül. Az autó azonban ezzel a „csekély” teljesítmény növekedéssel és a 345,7 km/h-ás csúcs sebességgel is könnyedén megszerezte a nardói versenypálya leggyorsabb Lamborghinijének címét.

Az Edo Competition azonban nem elégedett meg ennyivel. Egy új kipufogó rendszer, új vezérműtengelyek, módosított hengerfejek, új nagyobb teljesítményű sport levegőszűrők és a vezérlő elektronika optimalizálása jótékony hatásának köszönhetően megszületett az LP 710. A koncepció elnevezéséből pedig már sejthető az autó igen tekintélyt parancsoló teljesítménye: nem tévedés az Edo Lamborhini immáron 710 lóerőt és 700 Nm nyomatékot képes az aszfaltra juttatni. A menetteljesítmény pedig egyszerűen elképesztő, hiszen az autó 3.2 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ás sebességre és kevesebb, mint 10 másodperc elegendő a 200 km/h eléréséhez.

Az aerodinamikailag tökéletes, új állítható szárny segítségével az Edo mérnökei 360 km/h-ás új sebesség rekorddal számolnak. Már csak el kell vinni Nardóba.