Hazánki fiai is tiszteletüket tették a nemrégiben lezajlott, Wörthersee Tour 2008 néven elkeresztelt 27. GTI Treffen-en, mely kontinensünk legnagyobb hasonló jellegű autós találkozója. Ebből kaptok egy kis ízelítőt most!

Bár még reggel úgy látszott, a sors nem akarja, hogy odaérjünk – mert a határőrök egyik tagunk autóját alul, felül, kívül, belül átvizsgálták –, de sikerült!

Klagenfurtnál borítottunk rá a tóra és akinek még nem sikerült átélni azt az eufórikus érzést, amit az első pár méteren tapasztalt, annak ajánlom, hogy jövőre tartson velünk! Rögtön szemben találkoztunk a márkatársak porig ültetett vasaikkal. Érzékeltetés képpen, Norbi tagunka airride-os A3-a teljesen leeresztve is Allroadnak tűnt a többiek autóját elnézve…

Reifnitz am Wörthersee… aki, volt az tudja, iszonyat embertömeg, brutál gépek és az ezer forintos hamburger. Befele sétálva már azt sem tudtuk, hogy hova nézzük. Balra a vs-tuning képviseltette magát, jobbra pedig egy ritka szép caddy volt többek között, ami minket lenyűgözött. Nem akarjuk lerészletezni autónként, hogy mik voltak, milyen felnivel, de szó nélkül nehezen lehetett elmenni bármelyik autó mellett. Helyet kaptak a Cult-ba éppen nem tartozó tuning vasak is, itt-ott a hókotró spoilerek, a tejfölösdobozról lekapart dekormatricák és a chips-es zacsiban nyert hátsószárnyak.

Persze ez is szubjektív, de azért nehezen viselhető el egy leopárdmintás belsőtér és a rózsaszín szőnyeg a mocitetőn…

Az Audi egy elég nagy területen szórakoztatta a népet: Audi shop, autó és felni kiállítás, egy brutál R8 és a mégbrutálabb S3, amit kizárólag a Wörthee talira készítettek. Természetesen a Quattro bemutató nem maradhatott ki a műsorból. Akik bátrak mehettek egy nem mindennapi 50 métert az új 3.0Tdi-kell, persze csak az anyósülésben és kipróbálhatták, milyen egy hullámvasúton autóval végigmenni.

Itt gyorsan meg is említeném, a VW-standot, ami igazán impozáns bemutatót hozott ki a tóra. Három új Scirocco, Passat CC, Tiguan, Touran, egy brutál R36! Passat kombi és még sorolhatnám.

Az egész napnak a feelingjét, nem írnám le, meg nem is lehet, de aki vásárolni szeretett volna, az megtalálta magának a számos kiállító standján, amit akart, hozzáteszem, hogy jelentős kedvezménnyel.

Csak említés képpen, egy állítható futómű VW-k több típusához: 200€. Aki meg csak a buli kedvéért ment ki, vagy esetleg kíváncsi volt a legújabb hajdivatra, az is kapott belőle rendesen :) De ez már ízlés dolga, mindenesetre a partyretard.com-ra simán fel lehetne dobni nyitóképnek :)

Kétségtelen, hogy a legjobb megoldás, ha az ember legalább 3-4 napot kint tölt és akkor nem kell végigvágtatni az egészen. Jövőre már mi is több napos túrát szervezünk, és akkor ismét beszámolhatunk nektek egy nagyobb cikkel és egy színesebb képgalériával.

Reméljük, hogy jövőre már veletek megyünk, de addig is: DER SEE RUFT!!!

Szöveg:
Attila
Cult-Hungarian Team