Idén Május 2.-án szombaton került megrendezésre a harmadik Zánka-i autóstalálkozó. A tavalyi rendezvényhez képest egész jó idő fogadott minket, bár a napsütéses időt kicsit beárnyékolta az állandóan feltámadó hideg szél. Sajnos ennek ellenére tavalyhoz képest kicsit gyengébb volt a felhozatal..

Szerencsére azért akadt látni való és találkoztunk néhány brutál megoldással is. Egyik kedvencem egy ütős Ashanti felnis új A6-os kombi volt, valamint volt ám hangtechnikával felszerelt autó szép számmal. Az autó között néha felfedeztünk néhány régi ismerőssel, de akadtak új arcot is.

A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény egyik fő hiányosságát a kevés program jelentette, de jövőre talán már ezt is megszokjuk. Maga a környezet talán az egyik legjobb, amit valaha is láttam egy ilyen találkozó helyszínének. Ennél tökéletesebb már csak, akkor lehetne, ha kicsit melegebb időben a Balaton gyönyöreit is élvezhetnénk.

Az rendezvény fénypontja idén is a Pioneer és a Humma csapata által rendezett és zsűrizett hangnyomás és hangminőség, illetve autó szépség verseny volt. A hazánkban Carstyling.Humma Racing néven futó sorozat három fő részből a Tuning, a Hangminőség és a Hangnyomás kategóriákból áll. Időnként, ha a helyszín is engedi, akkor még a szlalom verseny szokott csatlakozni, ahol a tulajdonos vezetéstechnikai tudását is osztályozzák. Az utóbbi rész az idén is kimaradt. Egy dolog, ami személy szerint nagyon nem tetszett a Pioneer bemondó(gató) embere. A rendezvény folyamán azért úgy éreztem, hogy nem vagyok ezzel az érzésemmel egyedül. A viccesnek nem mondható, de ugyanakkor bántó megjegyzéseivel gondolom sok versenyző szívébe sikerült belopnia magát... Ennyit a negatívumokról, hiszen amúgy az egész jó volt szép volt én még szuvenírt is hoztam magammal egy kullancs személyében:)

Összegezve szép környezetért családi hangulatért mindenképpen megérte hajnali 4 órás indulás és a 360km-es utazás.