Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A tavalyi év egyik legütősebb autós újdonságát minden bizonnyal az Audi szolgáltatta. A német gyártó legújabb üdvöskéje, az R8 egy vérbeli sportautó, amely már premierjén, a tavalyi Párizsi autószalonon lenyűgözte a nagyérdeműt.

Az Audi R8-as egy vérbeli sportautó, ami méltó a több szempontból is alapnak számító többszörös Le Mans győztes versenyautóhoz. Ezt tükrözik a számok is, hiszen a gyárilag 420 lóerős, és 430Nm-es nyolc hengeres FSI motorjának köszönhetően 4,6 másodperc alatt gyorsul 100km/h-ás sebességre, valamint végsebessége eléri a 301km/h-át.

Ezek után mindenkiben felmerülhet az az egyszerű kérdés, hogy minek egy ilyen autóhoz hozzányúlni. Az Edo Competition munkáit ismerve azonban biztosak lehetünk, hogy a végeredmény igényes és exkluzív lesz, bármibe is fogjanak.

Az R8-at amint megláttam a szívembe zártam. Egyszerűen nem találok benne semmilyen hibát, a gyönyörű vonalvezetése még a legkritikusabbakat is minden bizonnyal lenyűgöz. Elegáns, de egyben hihetetlenül sportos egyszerűen tökéletes. Ennek köszönhetően az Edo mérnökeinek nem sok dolguk volt az R8 külsejével. Egy visszafogottabb, de annál inkább hatékony aerodinamikai csomagot, valamint egy jelképes teljesítmény tuningot ajánlanak a fenevadhoz. A nagyobb leszorító erőt egy új karbon első lökhárító toldat, hátsó diffuzor, az egyedibb megjelenést pedig egy gyönyörű 20”-os felni garnitúra garantálja.

Végezetül, némi extra teljesítmény érdekében egy agresszív hangzást biztosító sportkipufogó rendszer került fel. Az eredmény pedig további 22 lóerő, 20 Nm és 4,5 másodperces 0-100km/h-ás gyorsulás.

Az EDO Competition R8-at az ember hamarabb hallja, mint látja, de amint megjelenik egy szó jut mindenki esszébe: Wow

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!