Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Várható volt, hogy az egyik legnagyobb európai Audi specialista, az Abt Sportsline sem fog szó nélkül elmenni a márka jelenlegi zászlóshajója, az R8 mellett. A cég által megálmodott optikai csomag megalkuvások nélkül teszi fel azt a bizonyos pontot az i-re.

Az átalakított elemek egytől egyig a versenysportban használatos karbonból, vagy igény szerint a legmagasabb kategóriát fémjelző GRP-ből készülnek, ilyen téren különül el az „Extravagant” és a természetesen drágább „Exclusive” csomag. A cserélt alkatrészek nem csak a súlycsökkentésről gondoskodnak, az Abt mérnökei a súlyeloszlást is optimalizálták, az extra légterelő elemek pedig természetesen a nagy sebesség melletti leszorító erőre is kedvező hatással vannak.

A szett komplett új első és hátsó lökhárítóból, küszöbökből, újradefiniált oldalsó beömlőkből, valamint egy hátsó szárnyból áll. Az igen mélyrehatóan átrendezett hátsó traktus diffúzoros lökhárítójába egészen egyedi megoldással passzolnak a kipufogórendszer kivezetései, mely természetesen szintén nem gyári elem.

A kempteni csapat legújabb, kéttónusú, BR fedőnevű felnijeivel szerelte fel az autót, mely remek választásnak bizonyult a sportkupéhoz. A 20 colos, elől 9, hátul pedig 11 inch széles tárcsákra az Abt saját gátlói és rugói segítségével ültette a kasznit, továbbá a fékrendszer cseréjét is házon belül oldották meg: mindennek eredményeként 380 mm-es féktárcsák villannak elő a küllők mögül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!