Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A BMW Z4-es a sportautók egyik gyöngyszeme. Az M-es változat kiemelkedő teljesítményével pedig szinte minden kritikán felül áll - azonban, mint tudjuk, mindig van egy szebb és jobb. Jelen estben a Hamann közbenjárásával. A precíz német mérnök csapat egy komplett aerodinamikai csomagot készített, a teljesítményt kicsit feltornázták, valamint kiegészítők széles palettájával készültek az egyedi igények kielégítésére.

A Hamann M Z4 megjelenése sokkal agresszívebb lett gyári alapjánál. Első lépésben az autó eleje került közelebb a földhöz, egy új lökhárítónak köszönhetően. További sportosságot és egyben nyújtottabb hatást keltő küszöbök, egy diffuzorral ellátott hátsó lökhárító, valamint egy hátsó szárny teszi teljessé a csomagot. A látványt és természetesen a hangzást is jelentősen javítja az sport kipufogórendszer, valamint a dupla végződésű kémények.

A Hamann a teljesítmény terén, viszont egy kicsit alul teljesített. Mindösszesen 15 extra lóerővel, 20 Nm nyomatékkal, és a 250km/h-ás elektronikai korlát 273 km/h-ra való kitolásával szúrja ki a szerencsés BMW tulajdonsok szemét. Na mindegy, azért 360 lóerővel is el lehet tengődni az utakon.. :)

A Hamann M-es Z4 hangja több, mint 15 extra lóerőt sejtett. Kösznhetően az új négy 76 mm-es króm végződéssel és sport leömlővel elátott kipufogó rendszernek.

Az autó alá új futómű is került. Az eredmény pedig jobb kezelhetőség, kanyarstabilitás, mindemellett pedig 25 mm-rel lejjebb is került hasmagasság, ami optikai szempontból sem utolsó.

Hamann koncepcióról lévén szó a felni választás fontos momentum. A cég mérnökei mindig körültekintően választják ki az adott autó karakteréhez a legjobban illeszkedő felni típust. Első körben egy 5 küllős, PG3-as 20”-os gyönyörű felnigarnitúrára esett a választás, elöl 235/30-as hátul pedig 285/25-ös abroncsokkal. Azonban kérésre 19 illetve 20”-os Aniversary I típusú felnit is felszerelnek kedvenc Z4-esünkre.

A belsőtér egyedi kialakításához számos kiegészítőt kínálnak. Exkluzív Hamann logós szőnyegek, multimédia kiegészítők, valamint minőségi bőrborítás teszi kellemessé a száguldozást. Ezek mellett pedig további karbon, illetve alumínium kiegészítők közűl választhatunk, a belső optikát sportosabbá teendő.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!