Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Sebesség, lóerők, a technika csodái - hangzott a szlogen a békéscsabai sportcsarnok hangosító rendszerének hangszóróiból május 13-án és 14-én. A nyíregyházi futamot követő vasárnapon Békés megye legnagyobb autókiállítását, a 4. Autó-Motor Show-t vettük célba.

A rendezvény igen sok szempontból többé vált, mint az elmúlt években: egyrészt jóval több két- és négykerekű kapott helyet rajta, bizonyítja ezt, hogy a Sportcsarnok teljes területét elfoglaló felhozatal végiglátogatása egy egész délelőttös programnak bizonyult.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A csarnokban old timerek, ritka és különleges járművek kerültek kiállításra. A veterán motorok közül Henderson, Salorea, NSU, HD, mind 100%-osan restaurált, gyönyörű állapotban. Különleges motorok is akadtak bőven: egyedileg festett trike motorok, oldalkocsis Zundapp, utánfutós Gold Wing és Pannónia. A veterán autók közül a prímet egy brit gyöngyszem, a „Borguard Isabelle” vitte, amely egy 1952-es gyártású fehér színű, jobbkormányos, kézi gyártású angol sportkocsi. A világon mindössze 9 darab készült ebből az exkluzív autóból, tulajdonosa Németországból érkezett a rendezvényre, méghozzá ezzel az autóval, saját kerekein gördülve. A sportcsarnokban látható volt még a Cadillac Klub néhány díjnyertes nagyvasa, Z5-ös és Z6-os Corvettek, Saleen Mustang, WV Carmann Ghia, veterán Mustang és Rolls Royce mind-mind hibátlan állapotban. Az igazi nagyágyú, az 510 lóerős fekete Porsche Cayenne Turbo volt, melyet a Techart tuning csomagjával szereltek fel. Láthattunk jó pár egyedi építésű autót is, melyek között messze kitűnt egy, a Volkswagen Bogár alapjaira épített ezüstszínű „Tatinson Speedster” koncepció, valamint Hello gyönyörű Volvo C70-ese.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tuning autók a kültéren, egy jókora sátor árnyékában kaptak helyet. Számos cégek által épített, és magánkézben lévő egyedi autó volt kint megtekinthető. Az AutóHIFI szcénát a Boombasstik, valamint a szemközti sarokban a SurányiHifi képviselte, nem gyenge felhozatallal. A Boombasstik a már ismert demóautók mellett egy igen brutális építésű GMC furgonnal sokkolta a közönséget, TFT-k és hangszórók tekintetébben talán még a Mustangon is sikerült túltenni. A SurányiHifi standján a Szegeden is nagy port kavart, hátsóülésnyi hangszóróval szerelt Mini volt megtekinthető, melybe bele is ülhettem egy kis próba erejéig – maradandó élmény volt!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Több ismert gyorsulási autót is láthattunk a kültéren, köztük a hazai 402 méteres versenyek sztárját, az 1300 lóerős Chevy Novát, mellette a 300 lóerős Kispolski, és a 450 lóerős kétmotoros Trabant volt megtekinthető. Nem utolsósorban pedig a mi standunkba is belebotolhattak itt a látogatók :) A külső területeken vonultatta fel magát az összes helyi autó- és motor márkaképviselet is, igen szép számú széria autóval, a Suzuki Swift-től az új Subaru Imprezáig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az igazi exkluzivitást a 11 méteres Hummer limuzin, az 50 éves veterán Ikarusz busz, a Dakar kamion és Palik László Nissan Dakar versenyautója, a Ford 650-es pickup és Petterbilt kamion, valamint szombaton délután 50 Cent hatalmas krómfelniken gördülő lila Hummere jelentette.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény másik erőssége volt a folyamatos programfelhozatal. A már elmaradhatatlan IMI Team gumifüstölés és a Triál bemutatók mellett számos új elem jelent meg a programlistában. Az egyik leglátványosabb műsorszám a motocross free-style „halálugrások” bemutatása volt: a hatalmas leérkező sáncot 600 köbméter föld megmozgatásával építették fel, hogy aztán óriási motoros ugrásokat mutassanak be rajta, különféle figurákkal illusztrálva. De volt ezenkívül roncszúzás, modellautó- és repülő bemutató, számos nyereményjáték, Quadozás, ifj. Tóth János sokszoros ralli bajnok és Talmácsi Gergő törött sarokkal, valamint Potzner Ferenc street-fighter világbajnok is tiszteletét tette a rendezvényen. Nem utolsósorban pedig számos csinos hostess és hét testfestett lány gondoskodott az autóknál is érdekesebb látnivalókról.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
Összességében egy nagyon jól szervezett, komoly felhozatallal büszkélkedő rendezvényen vehettünk részt vasárnap, melyet csak időnként zavart meg egy-egy rövid nyári zápor. Kíváncsian várjuk a jövő évi felvonásban mivel lehet még mindezt felülmúlni!