A Német Lumma Design-tól már megszokhattuk a minőségi munkákat. Legújabb üdvöskéjük az Opel Astra GTC. Egy ilyen alapból is mutatós sportautó estében csak egy tökéletesen tuning program lehet elfogadható.

Kezdjük talán az új szemet gyönyörködtető külsővel. A Lumma mérnökei a jobb hűtés és sportosabb látvány kedvéért egy nagyobb levegő beölővel rendelkező első lökhárítót készítettek. További változtatásként felkerült egy jelnélküli hűtőrács, valamint egy pár szemöldök és sport tükör. Az autó eleje, így sokkal „mérgesebb”, agresszívebb látványt nyújt. Az optikai csomag továbbá tartalmaz egy dízájnos küszöb sett-et, diffúzorral ellátott hátsó lökhárítót, jobb leszorító erőt biztosító tető spojlert, valamint fehér hátsó lámpákat. A látvány pedig magáért beszél.

A Lumma mérnökei a teljesítmény tuningra is gondoltak, bár nem túlozták el. A plusz lóerőkért egy új dupla rozsdamentes sport kipufogó rendszer és egy Lumma D-box a felelős. Számokban kifejezve ez 20 extra lóerőt és 26 Nm nyomatékot jelent. A futómű terén a választás a KW állítható sett-jére esett.

Végül már csak egy méretes és egyben az autóhoz illő felni-abroncs sett hiányzik. A megoldást pedig egy 19”-os Supersport Racing felni garnitúra jelenti 225/35-os KUMHO gumikkal.