Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Laupheimi bázisú BMW tuning specialista, a HAMANN egy igazán vérpezsdítő, a nemrégiben kiadott az ACS6-nál is vadabb sport kupét alkotott az új kiadású M6-ból, amely 567 lóerővel és 574 Nm nyomatékkal gazdálkodik.

A Hamann 3 féle motor tuning opciót kínál az M6-oshoz. Az első a csak enyhén megpiszkált, a magasabb fordulatszámon pörgő, széria 5 literes V10-es erőforrás. A második "advanced" szint már egy sebesség-szabályzó elektronika mentes, átprogramozott motorvezérlő elektronikával ellátott V10-est tartalmaz. Így 30 lóerő és 15 Nm többlettel izmosodik az amúgy sem gyenge 5 literes egység, amely a megfelelő abroncs és felni kombinációval elérheti akár a 300 km/órás maximális sebességet is. A harmadik szint a „HM/M +60” sportcsomag, amely sport leömlőt, metálkatalizátort, sport kipufogórendszert, sport légszűrőt, valamint teljesen átprogramozott motorvezérlő elektronikát tartalmaz. Az így kapott, kereken 60 lóerő, valamint 54 Nm nyomaték többlettel a sváb sport kupé könnyedén éri el a 320 km/órás végsebességet.

Aerodinamikailag teljesen átalakították az M6-ost. Összesen 3 fajta átalakított front közül lehet válogatni, kiegészítő szoknyán át egészen a teljesen átépített, légterelőkkel tarkított új első lökhárítóig, amely üvegszálas műanyagból vagy karbonból készült. Továbbá felszerelésre került egy pár küszöb spoiler is, mely szintén karbon illetve üvegszálas műanyag kivitelben kérhető. A csomagtartón és a tetőn található spoiler a hátsó tengelyre jutó leszorító-erőért felelős, a hátsó lökhárítóban pedig diffúzor, valamint 4 darab, egyenként 90 mm átmérőjű króm kipufogóvég kapott helyet.

Az új ültetőszettel az M6-os elől 30, hátul pedig 25 milliméterrel ül közelebb az aszfalthoz. A 300 km/órás sebességről való biztonságos lassítást sport fékrendszer teszi lehetővé, amely 380 mm átmérőjú, 34 mm vastag belső hűtésű bordázott féktárcsákat tartalmaz, pirosra fújt féknyereggel, fém fékcsövekkel és megerősített fékpofákkal.

A külső extravagánsabbá tételéhez új könnyűfém felnik dukálnak, 19”, 20” és 21”-os méretekben. Kiemelkedik közülük a Hamann, ”Edition Race” elnevezésű szett, amely 3 részes, gyönyörű tárcsákat takar. A matt feketére fényezett belső sokküllős design titán csavarokkal van összehúzva a külső polírozott peremmel.

Az utastér is épp oly sportos mint a külső. A csúszásgátlóval és légzsákkal ellátott 3 küllős sportkormány, az alumínium pedálszett, a 8 részes karbon optikai csomag, a Hamann logóval ellátott lábtörlők és az alumíniummal bevont kézifékkar mind a sportosság érzetét növelik. Van azonban egy második választható belsőtér opciói is, amely a fent említetteken kívül bőr borítást és karbon kevlár betéteket, valamint szórakoztató elektronikát is tartalmaz, TV, DVD vagy Playstation személyében.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!