Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A sportkupék királyának is tekinthető, kívül-belül tökéletes 612 Scaglietti igazi kihívás egy tuningcég számára. A Novitec mérnökei viszont nem kímélték ezt a típust sem, egy szolidabb csomaggal sikerült feltenniük a pontot az i-re.

Az 5,7 literes V12-es erőforrás teljesítményének megnöveléséhez a gyári kipufogórendszert egy sport verzióra cserélték, e mellett pedig a motor-elektronikán is változtattak. A módosításoknak köszönhetően 555 lóerősre izmosodott az aggregát közel 600 Nm-es forgatónyomatékot ad le 5300-as fordulaton, és a végsebessége pedig kicsivel 315 km/óra felett van. Az autó megállásáról nagyteljesítményű fékrendszer gondoskodik, melyet NCCB (Novitec Kompozit Kerámia Fékrendszer) néven emlegetnek. A kit keretein belül, mind a négy tárcsát 380 mm átmérőjű kerámia féktárcsákra cseréltek, amelyekbe elől 8 dugattyús, hátul pedig 4 dugattyús féknyergek harapnak.

További javulást eredményezett a feszesebbre hangolt futómű valamint a Novitec felnikkel elért 20,5 kg súlycsökkentés, melyeket előre 19”-os hátulra pedig 20”-os méretekben szereltek.
Külsőleg csak az első és hátsó lámpák, valamint az oldalindexek hátterét igazították a fekete színű fényezéshez.

Az utastérben egy alumínium pedálszett és egy alumínium lábpihentető került beépítésre, a leendő tulajdonos pedig bármilyen színű bőrborítással is kérheti kedvenc Ferrarija utasterét, e mellett opcionálisan Alcantara borítás is igényelhető.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!