Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha Floridáról, és brutális ikerturbó rendszerekről esik szó, nem jelenthet mást, mint hogy a Heffner Performance ismét kisütött valami nagyon finomat. Az eddig sem gyenge LamborghiniFord GT – Viper kínálatba immáron az Audi R8 neve is bekerült, melyhez már tesztelik a hamarosan piacra kerülő motorikus szeretetcsomagot. Minderre pedig egy kép, valamint hanghatás formájában hergelik a jónépet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Minden bizonnyal sikerrel, hiszen a felturbózott 4.2 literes V8-as hangja több, mint fület gyönyörködtető, pedig ez még nem is a csúcsra hangolt változat. A csigák jelenleg hatalmasnak nem mondható, 0.4 bar-os nyomáson töltenek, és a gyújtás sincs még tökéletesen időzítve, a végeredmény azonban már most 536 keréken mért lóerő, ami 183 egységgel több a gyári adatnál. Mindezt a hivatalosan gyakrabban emlegetett, főtengelyen mért adatokra vetítve, kereken 630 pacit kapunk, ami több, mint 50%-os javulás a 415 lovas alapértékhez képest.

Mindezzel pedig még nincs vége, hiszen még ezután következik majd a 100 oktános benzinnel végrehajtandó teszt, amitől a 700 lóerős álomhatár megdöntését várják. Az autó súlyával arányosítva, ez egy magas 10-es időt jelenthet majd 1/4 mérföldön.

Nem elhanyagolhatóan, a rendszer még optikailag is rendkívül jól mutat: a Heffner célja nem titkoltan egy olyan kit létrehozása volt, ami úgy néz ki, mintha az autó már gyárilag is ezzel született volna. Nos, a végeredmény már nyers állapotában is igen impresszív, a tesztek végeztével a következő lépés pedig a polírozás, valamint a burkolatok elkészítése lesz. A rendszer pedig a tervek szerint a későbbiekben elkészül majd az erősebbik, V10-es Lamborghini blokkal szerelt R8-ashoz is.