Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bár Málta nem tartozik a legnagyobb országok közé, mégis elég ahhoz, hogy egy saját BMW-tuner cége legyen, melynek legfrissebb elképzelése pillanatok alatt bejárta a világsajtót. Az egyelőre tervként létező, M6-oson alapuló konverziójuk a régi idők stílusát keveri napjaink technikájával, nem utolsósorban pedig eszeveszettül ütősen néz ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az RZ-M6 agresszív tekintete az 1970-es E24 modellek 6-os szériáját idézi, a vonalvezetése azonban véletlenül sem mondható ódivatúnak. A legfrissebb M6 karosszéria-elemeinek cseréjével, valamint 50 mm szélesítéssel gyakorlatilag a gyári formánál tökéletesebbet sikerült alkotni, ha a koncepció gyártásra is kerülne, borítékolható lenne a siker. Mindennek egyelőre csupán az anyagiak szabhatnak határt, hiszen a mostani remek, válsággal terhes időkben igencsak nehéz megfelelően gazdag szponzort találni egy efféle projecthez. A Racer X Design így jelenleg hozzájuk hasonlóan lelkes partnereket keres, akikkel együttműködve osztozhatnak majd az eredményeken.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A terv egyébként némi rokonságot mutat a BMW egy korábbi koncepciójával, melyet a cég fennállásának 30. évfordulójára készítettek – a rossznyelvek ebből készült volna a korábbi sikerszéria, az igen ritka M1-es legújabb változata is. A máltai változat mintha csak ennek egy sajátos értelmezése lenne, csak éppen M6-os alapokon. Miheztartás végett, az M1 Homage-ról is találtok pár képet a galériában.