Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem túlzás azt kijelenteni, hogy a hazai tuning élet történetében mérföldkőnek számító fesztivál került megrendezésre június 25-27-én, a Tuning & Stereo csapata jóvoltából. Az egész hétvégét betöltő eseményre - melynek a péri reptér szolgált helyszínül - országszerte nagyon sok autókedvelő volt kíváncsi. Mi is.

Péntek délután sok kajával, piával és sátrakkal megpakolva el is indultunk, hogy csodákat lássunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Először egy picit kétkedve de később már szájtátva figyelhettük a kint felsorakoztatott látványosságokat. Szerencsére a bejutással nem volt gond, mivel pénteken még nem volt akkora tömeg, de a szombaton érkezők már több kilométeres kocsisorral találhatták szembe magukat a Pérre vezető úton. Azért már pénteken - az estig tartó esőzés ellenére is - hozzánk hasonlóan sokan lesátoroztak, és kezdett benépesülni a reptér. Estére még egy nagy bulit is szerveztek a rendezők, ami egész jól sikerült kinek alkohollal, kinek nélküle.

Szombat reggelre aztán igazi ember és autó tömeg érkezett, és délelőtt 11-re el is kezdődhetett az igazi show: a nap folyamán rengeteg hazai tuningcég és importör termékeit és bemutató autóit tekinthette meg mindenki a hangárokban, és a külön erre a célra felhúzott hatalmas sátrakban. Felsorolni is nehéz lenne az nagy, vagy kevésbé ismert neveket, az viszont biztos, hogy akit kicsit is érdekel az autótuning, itt most mindent megtalálhatott. A kiállított géppark szempontjából hazai fronton az RS – Tuning autói vitték a pálmát, de számos általunk - a kiállításról, vagy az oldalról - ismert gépet is megcsodálhattunk újra, mint például a csodaszép sárga illetve flip-flop IV-es Golf valamint a sárga és a bordó Seat Ibiza. A kiállított külföldi gépek szintén nagyon durvák voltak, de a sátrak között is bukkantunk rá olyan csodákra, amelyek joggal megállhatták volna a helyüket a "kiemeltek" között is.

Találkoztunk jópár ismerőssel és ismerős verdával is innen az oldalról, de sajnos a nagy tömeg miatt többen voltak akikkel nem futottunk össze :(

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!








Az egész rendezvény leglátványosabb része a 20000 (!!!) lóerős Jet-Car gyorsulási bemutatója volt. Leírni sem lehet, hogy milyen érzés volt mind látványban mind hanghatásban az egész, de talán a képek és a videók valamit visszaadnak a valóságból. A szörnyeteg 400méter alatt 268 km/h-ra gyorsult fel kevesebb, mint 4 másodperc allatt. A Jet-Car mellett kint volt még jópár dragster, szintén nem gyenge 1000 lóerő körüli teljesítménnyel, rajtuk kívül pedig dragbike-ok gondoskodtak még a garantált fülcsengésről. A bemutatót szombaton összesen négyszer csodálhatta meg a közönség. Természetesen a nap folyamán sor került amatőr gyorsulási versenyre is, de az előbb említett show után talán egy kicsit lassúnak tűntek a gyorsuló autók :) Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!








A másik érdekes látványosság a lowrider show volt, amiről sajna lekéstünk, de szerencsére szereztünk pár videót, melyeket majd szintén felpakolunk. Nem utolsósorban pedig meg kell említenünk az elmaradhatatlan streetfigter show-t is, Erdős Csaba és csapata tálalásában. Szombat este aztán a péntekinél is nagyobb buli várta a sátorlakókat, sok-sok szép lánnyal a színpadon :)

Vasárnap aztán már kezdett oszladozni a tömeg, lassan mi is sátrat bontottunk és elindultunk hazafelé. Összefoglalva nem volt hiába a nagy út és mindenképpen megérte kilátogatni a péri reptérre: felejthetetlen három nappal és élményekkel lettünk gazdagabbak. Negatívumként csak apróságokat említhetnénk, talán két szembetűnő dolog volt amin a következő partin javítani lehetne: egyrészt a WC-k és a tusolók kis száma, ami a három napot kint töltőknek bizony gondokat okozhatott - másrészt pedig a kiállítási helyszínek zsúfoltsága. Talán még egy-két sátor elfért volna, és akkor nem egymás hegyén-hátán lettek volna a kiállított gépek, hanem szépen körbejárható, fényképezhető állapotban. Mindezektől eltekintve hatalmas buli volt, biztos, hogy megyünk a következőre is - ha minden igaz, akkor egy hasonló show szerveződik agusztusban a kunmadarasi reptéren. Kíváncsian várjuk azt is.

A többiről beszéljenek a képek - Bronco mesternek hála egy rekordméretű galéria került fel az eseményről (205 db kép!). Jó lapozgatást hozzá, videók pedig hamarosan!