Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Drezda városának neve talán keveseknek cseng már ismeretlenül tuningos körökben: Németországban legalábbis biztosan. XS-CarNight néven immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre az egyéjszakás őrület, mely – bármiféle szerénytelenség nélkül – ezrével mozgatja meg a kinti szcéna autófanatikusait.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei rendezvény fedőneve NextDimension, magyarra fordítva a „következő dimenzió”. A titulussal nem is járunk messze a valóságtól, hiszen a buli idén először lép ki a Messe Dresden kapui mögül: az új helyszín egy vérbeli gyártelep, nagyrészt teljesen felújítva, mely a nagyobb terület mellett igen hatásos atmoszférát biztosít az átépített vasak számára.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállított gyönyörű autók – és egyben az egyik legnagyobb germán találkozó – mellett többféle program, sztárvendégek, erotikus műsorok és persze hatalmas buli várja a nagyérdeműt. Egyedüli hátrányt a későn érkező nyár miatt még meglehetősen csípős esti időjárás okozhat, azonban bizonyára ez nem sok delikvenst fog távol tartani a rendezvénytől – amit már a bepakolás alatt láttunk, több volt, mint meggyőző.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Talán még emlékeztek a tavaszi Carstyling.hu Tuning Show-ra, melyen a drezdai szervezőcsapat is teljes létszámban jelen volt. A szépségverseny díjazottjai között pedig öt magyar autó tulajdonosa számára osztottak ki VIP belépőt az idei első CarNight-ra, aki párjával együtt egy háromnapos hétvégét is eltölthetett itt, Drezdában. Nos, a kiválasztott vasak közül sajnos nem mindenki tudott részt venni a túrában, de annyi biztos, hogy a hazai különítményre idén sem lehet semmiféle panasz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem is kis csapatunk három, a H&H Design égisze alatt futó autóval, Fetya Seat Leon Cuprájával, Gergő Citroen Saxojával, Nakamura Toyota Yarisával, két Opel Calibrával (dolhai és oc-szilvi), valamint Tomi RDi Golfjával szállta meg a magyar autók számára fenntartott területet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény maga csak ma este 8-kor indul, de délután 4-kor már alig tudtuk a helyszínt is elhagyni: minden irányból tuning autók özönlötték el az utakat, kilométeres torlódást okozva a környéken. Annyi biztos, hogy nagyon komolynak ígérkezik a ma este, melyről természetesen a Carstyling,hu hasábjain is beszámolunk majd!

Addig is előzetesnek galériánkban néhány kép az ideútról, plusz egy-két, már a helyszínen lőtt gépezet – csak úgy nyálcsorgatás céljából ;)