A Ger-Bog Kft, a 25ora.ro, és a 365hp.ro szervezésében, a határainktól nem messze látványos tuning-showra került sor: május 25-én Szatmárnémeti új központját a déli óráktól késő délutánig ostromolták a tuningautók, az adrenalin és a gyorsaság szerelmesei.

A Szamos töltéséről illetve a két hidacskáról remek kilátás nyílt a rajthoz álló párosokra, illetve a „közönségkedvenc” drift–akciókra is. A show egyik érdekessége volt, hogy először Romániában ONLINE is közvetítve volt a gyorsulási verseny.

A tuning expo úgymond gyengébben sikerült, mint tavaly de így is több mint 30 módosított járgány volt kint megcsodálható. Természetesen a csúcsautókhoz hangerő és csinos lányok is tartoztak. Oldtimer kiállítás is volt a placcon, az idősebb, illetve a nosztalgiát kedvelő korosztály kedvéért, volt három- és négykerekű modell, a volt-kommunista országokban gyártott csoda és Skoda 100-as.

A 365hp sem maradhatott ki az eseményből, egy szőke cicababával és 3 autóval szerény kis standot állított. (Toyota Celica - A.Boot, Honda Civic Sport -Wasted, Daihatsu Cuore -Moldy007). Az expo egyik kétségkívüli legnagyobb érdekessége és közönségsikere a Nyíregyháza és környéki TRABI-s „banda” volt akik a bandafőnök Mitru Zoltán vezetésével egy adott pillanatban megszállták a központot. A profikat úgy az expón mint a gyorsulási versenyen a Debreceni SKUNK2 csapat képviselte 3db Honda márkájú rizsrakétájával.

A drift show főszereplői, a tavalyi versenyről már ismert Varga "Puci" Tamás a 350 lóerős BMW Alpinával, valamint a ralibajnok Kapzsi Zoli Mercedesével nyűgözte le a közönséget.

A gyorsulási versenyre „Itt versenyezz, ne az utcán!” címszó alatt rengetegen neveztek, és érzésünk szerint ez a része volt a legprofibb és legjobban sikerült része a Tuning Show 2-nek.
Indult itt Trabantol kezdve, Bentley, Honda S2000, CRX, Integra, Civic, BMW M5, Renault 5 GT, VW Golf GTi, Subaru STI, Mitsubishi Evo IX, Corvette, hogy csak a javát említsük.

Délutánra már rengeteg ember látogatott ki a bulira, annak ellenére, hogy Szatmár megyében és a környékén is rengeteg más rendezvény és koncert volt aznap, a választási kampányokról nem is beszélve, ami javában zajlott országszerte.

Mindent egybevetve egy jól sikerült, román szinthez mérve profi kis rendezvény kerekedett a vasárnapi melegben.

További képek és vélemények a Fórumon!

Forrás: 365hp.ro