Az idei Autó-Motor-Tuning Show-n nagy erőkkel vonulnak fel a honi Supra tuningolók: az RMS és a Tuningaruhaz.hu csapata az ország legerősebb Supráját hozza el a kiállított versenyautóik közé!

A gyorsulási versenyekre épített autóban akkora turbó dolgozik, mint egy jól megtermett ember feje: név szerint egy Garrett GT4718R fújja fel a több, mint 1000 lóerős ménest!

Az autó alapja egy 1990-es évjáratú Toyota Supra MK3-as, amibe a legendás, Halálos Iramban Supra féle 2JZ-GTE motor került beépítésre egy "kis" módosítással. Az autó teljesítménye körülbelül 1.100 lóerő jelen állapotában, de a fiúk a 2012-es gyorsulási versenyekre már egy továbbfejlesztett gyújtás rendszerrel, és terveik szerint 1.200-1.300 lóerővel vágnak neki az évadnak!

Egyelőre nincs az országban olyan erős fékpad, ahol ezt a szörnyeteget meg tudták volna mérni, ezért marad a drag-pálya, ahol az elért időeredményből számítják ki az autó bődületes teljesítményét. A hatalmas motorerő ellenére, ez a Toyota teljesen alkalmas utcai használatra: akár bevásárló autónak is bevethető, normál utcai forgalomban is közlekedhetnek vele.

A Supra 1550kg önsúlya ellenére már most kevesebb, mint 10 másodperc alatt képes teljesíteni a 402m-es távot álló helyzetből, de az igazi cél a 9 másodperces idő, vagy még ennél is jobb elérése, mivel a tengerentúlon ezekkel a motorokkal elképesztő időket produkálnak a nagymenő Suprások.

A brutális gyorsulás gép mellett több utcára épített MK3-as és MK4-es Supra is vár rátok az RMS és Tuningaruhaz.hu standján az "A" pavilonban, március 30 ás április 1 között, a Hungexpón!

Akcióból sem lesz hiány: Tuningaruhaz.hu termékei közül, a kiállítás teljes ideje alatt a helyszínen megrendelt és kifizetett árukra 10% kedvezményt biztosítanak, és a szállítási költség felét is állják! Részletek itt!