Cikk: Ledes nappali fény felszerelése

Témakör: Tuning
aktuális téma
Ledes nappali fény felszerelése

A tuninghoz kapcsolódó téma a kiegészítő led-lámpák felszerelése. Minthogy sokan rakjuk fel, továbbá a nagyok is ezt csinálják és az új autóknál már kötelező, bemutatunk egy beszerelést. Bővebben

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
tipo gt
#7
2012. június 12. 09:14
Mivel jómagam már egy ideje foglalkozom ilyen lámpákkal és sokan keresik is de mivel annyira sok típus van kényes dolog ez. Sok rendőr nincs tisztában a szabályzással aminek az lehet az eredménye hogy rossz esetben csekkel jutalmazzák a tulajt vagy KPM vizsga. A honi KPM vizsgák némileg eltérően kezelik ez utólagos DRL ügyet, nem mindegyik állomás naprakész a szabályzásról de mivel saját hatáskörük így nem gond nekik megállapítani a szabályosság vagy nem szabályosság tényét. A másik probléma ami feljön hogy ha valaki boltban hivatalos eladótól vesz utólagos DRL-t amiről kiderül hogy mégsem felel meg a honi szabályzásnak jogi felelőség is felmerül a cég ellen. Mivel minden utólagos DRL-el foglalkozó cég a saját termékét szeretné minél jobban árusítani az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Sajnos tény hogy sok cég forgalmaz csak helyzetfényre használható lámpát menetfényként (jelzés miatt) ami megtévesztésnek minősül. Magam is részese voltam már ellenőrzésnek ahol az eljáró rendőr nem szabályosnak kívánta minősíteni hatáskörében a teljesen szabályos DRL-t amire az NKH már rámondta a szabályosságot. Mivel eléggé elterjedőben levő termékről beszélünk a tisztánlátás nagyon fontos dolog.
OKtuning
#6
2012. június 11. 12:01
igen, ebben igazad van, utánajárok az indexesnek, meg az NKH hozzáállásnak az ügyben. haszontalan dolgot ne vegyen senki, főleg, ha ki is kaphat érte a hatóságtól
tipo gt
#5
2012. június 11. 11:25
Értem a kiigazítást, van egy aprócska probléma azért, ha félrenéztem az indexes részt és a cikk szerint "csak van ilyen kivitel" akkor azért a szabálytalan lámpát említeni kicsit érdekes dolog. Igazából szabálytalan funkciós lámpát meg sem kellene említeni ilyen cikkben, félrevezető lehet. Elég sokan keresnek sajnos indexest mert milyen jól néz ki hogy ott is villoghat a ledsor, miközben szépen büntetnek érte.
OKtuning
#4
2012. június 11. 10:51
Köszi a hozzászólást! Azonban nem a cikkíró a pontatlan, hanem az olvasó a figyelmetlen! A cikk nem állítja, hogy van szabályos indexes, ködlámpás verzió, csak mellékesen megjegyzi egy mondat lezárásaként, hogy létezik - első bekezdés, utolsó mondat, a későbbiekben árva szó nem esik másról, csak a helyzetjelző-nappali fény ledlámpáról. Utána részletesen le van írva mi a szabályos, például az, ami be lett szerelve. Mint ahogy te is leírtad.
jo-ce
#3
2012. június 11. 10:42
Az összes gagyi, elég pocsék látvány az amikor egy szép, akár luxus autót elbasznak ilyen szar ledfüzérrel!
tipo gt
#2
2012. június 11. 10:31
A másik "közkedvelt típus ez, szintén DRL-nek írják forgalmazzák de NEM az. az utolsó képen egy szabályos kivitel van, minden szükséges infóval.
tipo gt
#1
2012. június 11. 10:27
Nos nem kicsit pontatlan a cikket író, ugyanis utólagos és hivatalos (szabályos) menetfényben nincs index funkció, ez tilos a kresz bizonyos előírása szerint, hasonló mint a külső tükörre ragasztható öntapadós indexek. Szóval a teljesen szabályos utólagos DRL nevezzük így összesen 6 kritériumot kell teljesíteni ahogy hogy akár egy NKH szemlén-vizsgán is gond nélkül átmenjen. Az RL jelzés elég egyértelmű mint a ködlámpán a B jelzés de utólagos DRL nincs ködlámpa funkcióval mivel sem a jelzése nincs meg sem a szükséges fényszórása. A 00 jelzés alapvető szintén a gyártási sorszám kezdése de alapvetően kevés a 00 így, Sajnos sokan esnek abba a hibába hogy "bedőlnek" a mindenféle reklámnak ami utólag kellemetlen lehet, azt tudjuk hogy a gagyi lámpákra is esetenként a szabályos lámpák jelzéseit rakják fel megtévesztve a vásárlót. Egy utólagos DRL szabályossága a burán megtalálható jelzésektől függ, de van hogy hiába van jelzés a fényerő nem az igazi. Egy szabályos utólagos DRL felszerelése esetén nem árt az odavágó NKH vagy Köhém szabályt magunknál tartani mivel sajnos a rendőrök többsége még nincs tisztában ezen utólagos lámpaeszközök funkciójával és díszfények minősítve elveheti a műszakit is. Fontos tudni hogy a honi szabályzásnak mindenben megfelelő DRL nem forgalmi bejegyzés köteles mivel az E jelzés az Európai szabványt jelzi. Persze sajnos a kínai hamisítványokon is részlegesen lehet jelzés ami megtéveszthet laikust. A már megfelelő DRL nincs 20.000ft alatt és nem duplasoros sokledes felépítése van.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!