Január 12.-én este 23:15 körül hazafelé menet egy piros lámpánál szemben állt velem a Készenléti rendőrség egyik autója 7 emberrel a fedélzetén. Én a balra kanyarodó sávban álltam ők velem szemben az egyenesen haladó sávban. Mivel ismerem a lámpák váltakozási sorrendjét (2 lámpás kereszteződés van Pápán, nem nehéz megjegyezni) és tudtam hogy náluk zöld van, de nem mennek akkor már éreztem hogy engem akarnak. Zöld lett a lámpám. Lekanyarodtam balra. Alig tettem meg pár métert már jöttek is utánam (villogó nélkül, pirosnál és középső sávból kanyarodtak le). Akkor már tudtam hogy megállítanak. Villogó fel én félreálltam. Szállnak ki sorban (igazából ekkor tudtam meg hogy 7-en vannak). Egy fiatal csaj és egy 30-as srác jöttek oda. A srác elkérte a papírjaim. Megnézte és szólt hogy nyissam fel a motorháztetőt. Na mondom xenon. Elkezdett keresgélni. Mivel kb 5 perces kutatás után sem talált semmit a következő párbeszéd zajlott le:
-Bálint, milyen lámpa van az autóban?
-Jó minőségű xenon hatású halogén izzó.
-Az mit jelent hogy jó minőségű?
-6ezer darabja. Megmutassam a dobozát? (merthogy van 2 ilyen izzónak a doboza a csomagtartóban. Csak azoknak 500 ft volt darabja ha jól emlékszek.)
-Nem köszönöm lecsukhatja.
Na mondom megúsztam. Elindult a kocsi hátulja felé. 1000-rel sasolta az üvegeket gondolom fóliát keresett. Nem talált. De viszont megtalálta a kipufogót. Alig vette észre máris:
-Műbizonylat a kipufogóról?
-Az nincs. Kell arról is? (Mintha nem tudnám.)
-Persze! Ezért elvehetném a műszakiját!
-Az nem lenne jó, akkor nem tudnék dolgozni járni!
-Mit dolgozik?
-Felszolgáló vagyok.
-Na majd a kollegina dönt a sorsáról.
Csaj gondolkodik én meg csak mosolygok rá szépen!
-10ezer forint helyszíni bírságot elfogad?
-Peerszee!
Szóval úgymond "megúsztam" 10ezer helyszínivel. Ja és még szólt a srác hogy szerezzek be egy műbizonylatot vagy vetessem le.
De a gyújtó trafókat nem találta meg.