Rutinos sofőrök közt talán nem is létezik olyan, aki a mai modern autókban vezetés közben hosszabb-rövidebb időre ne tartotta volna már meg térdével a kormányt. Elég csak egy szendvics kicsomagolására, esetleg egy cigi előkaparására gondolni: ezekhez bizony két kéz kell és 1-2 másodpercért nem feltétlen áll meg mindenki ezeket a műveleteket biztonságosan elvégezni.

Habár ez a rövid hazardírozás is felettébb veszélyes tud lenni, van aki átesik a ló túloldalára, mint például ez a 36 éves brit úriember. Kettes Golfjában - csak a videón - cirka fél percig "lábazik" 100 km/órával egy forgalmas útszakaszon, karjait közben a tarkóján összekulcsolva.

Pechjére a mutatványt egy rendőrségi autó sebességmérő kamerája is végig rögzítette, ez alapján pedig annak rendje módja szerint fel is jelentették. A tegnap született ítélet szerint egy évre bevonták a jogosítványát, továbbá 100 óra közmunkára és 625 angol font (225 ezer HUF) bírság megfizetésére ítélték.

Kérdés, ennyit megért-e a rajoskodás, habár védekezésében arra hivatkozott, hogy mivel nagyon elfáradt, muszáj volt lenyújtania a karizmait. Na de fél percig...??

Végül is ki tudja, előtte lehet, hogy kézisúlyzózott a kormány mögött.

a sztárvideó

Precedens értékű ítélet született, ugyanakkor érdekes tény az is, hogy aki SMS-ezik vezetés közben - amivel szintén könnyen veszélybe sodorhatja autóstársait - odakint megússza mindössze 100 fontnyi (36.000 HUF) büntetéssel, eltiltás nélkül. Elgondolkodtató.