Néhány hete történt az eset. Vásárolni mentünk az asszonykámmal, csak itt helyben a városban. Több üzletet útba ejtettünk. A harmadiknál épp tolatok ki a parkolóból, mikor az ott rakodást végző alkalmazottak erősen mutogatni kezdtek. Hamar meg is értettem: defekt. 

Hopp, ez baj, mert emelőt nem hordok magamnál, megszokásból, ugyanis az előző autóm alá nem ment be a gyári (ültetett Calibráról van szó), ráadásul a pótkereket sem szoktam ellenőrizni, ebből kifolyólag erősen légnyomáshiányos volt. Ami viszont szerencse, hogy egész véletlenül defekttűrő gumik vannak az autón. Mindjárt ki is lettek próbálva, vészvillogó bekapcs, irány a legközelebbi gumis. Nem kellett sokat mennem, nem is volt gond, 30-cal szépen eltötyörögtem.  

Leszerelés, szétszerelés megtörtént, nézegettük, semmi. Tisztítás, szelepcsere (csak a biztonság kedvéért), összerakás, mehet a víz alá.

Sehol nem ereszt. Forgatjuk, nézegetjük, de hiába. A kerék hibátlan.

A szelep biztos nem lehetett, mert szemmel láthatóan jó állapotban volt, és a kerék hirtelen eresztett le, 7-8 perces parkolás alatt. 

Azóta is azzal járok, illetve most már a télivel, de mentem vele több száz kilométert, és nem ereszt. Akkor mi történhetett? Le nem ereszthették, mert végig a kocsiban ültem. Valami ötlet valakinek?