Hol is kezdjem?A volt barátom mondogatta mindig azt a szót hogy manta.Akkor még nem is tudtam,mi fán terem?eszik vagy isszák? 2005 nyarán eljött az idő hogy autot vegyek,es mivel az opel volt mindig is a kedvencem,hát persze hogy kadettot szerettem volna. rolleyes.gif Meloztam és rakosgattam a lovét a kocsira,erre apám kitalálta hogy lada szamara lesz a legjobb nekem.(persze az én pénzemrol volt szó)Meg is néztünk párat ,de nem akartam igazán.apám nem engedte a kadettot, mondván "túl öreg",erre beleszerettunk egy ford escortba:)persze 85-os volt a drága, nem mai csirke.

 Sok jó emlékem van vele, sok tapasztalatot szereztem az út mentén lerobbanva, de rá kellett jönnöm hogy az acélbetétes bakancsnál nincs jobb szerszám ha gondja van az öninditónak:). Az élet ugy hozta ,hogy Nagy-Britannia-ba jöttem melozni. A fordot otthonhagytam,addig más hasznalta. Egyik nap viszont eszembe jutott ujra a manta, beirtam a szót a google keresőbe és rátaláltam a drágámra. Azonnal tudtam hogy ő kell nekem és hogy álmaim valoraválhatnak ha ugy akarom és miért ne akarnám?

Szoval van egy mantám amit akkor meg nem is láttam wink.gif fura. A  kocsit a legjobb barátom ment megnézni, kipróbálni. Ha a sors úgy hozta hogy opelem sőt mantám lett , egy kis szerencse és nem is tudom meg mi kellett hozzá hogy MOTE tag lehessek. A hangját már hallottam telefonon keresztül és az biztos hogy Szegeden a nagymamám erre a kocsira is azt fogja mondani, hogy traktor tongue.gif ( a fordom is az)dehát nekem ez a stilus jön be.

2006.május:első vadkerti tali

Indulás soltvadkertre a talira. Leszedtük a szelepfedelet és megnéztük a hidrotőkéket. Eleve ami csak a fedel alatt volt az minden lötyögött. Nem voltak a csavarok meghúzva, ezért volt szörnyű hangja. Az egyik hidrotőke lukas volt. Alig tudtuk kiszedni ohmy.gif kb egy órán át kalapáltuk, feszitettük mire kimozdult annyira hogy kihúzzuk. Utána mivel sürgős volt a dolog.......na mi is legyen.......?Dehát okosok vagyunk eddig is megoldottunk pár dolgot......nosza, hegesszük meg cool.gif Hát meg is tettük. Visszaraktuk a helyére és összeraktuk a dolgokat. Épp bementem kávét főzni mire a szerelőm hiv hogy a vezérműláncnak a lzáró szeme nincs meg a helyén, és ez gáz. Hivtam havert 10 perc múlva ott volt motorrral és hozott nekem egy mountain bike láncának az utolso szemét. És megcsináltuk. Mindenki tök boldog, szerda van, penteken nyomás vadkert erre a szerelőm odaszól hogy Ba@za meg beleesett egy csavar a blokkba!!!!! blink.gif na akkor kész voltam. Veszélyes helyzet volt. Mint a műtőben: szike, törlés, mágnes.........drót.Minden volt. És akkor megtanultam a miatyánkot makulátlanul abban a 10 percben. rolleyes.gif Nade megnyugodhadtunk. Visszatettük a szelepfedelet. Indul az autó. A spoiler is a helyén, minden franko, igaz akkor láttuk, hogy a spoiler helye maga rossz helyen van a karosszerián nade ez nem lehet baj. Éjjel van és másnap nyomás Soltvadkert, életem első MOTE talija. Izgatott voltam mint állat, kik is lehetnek ezek az emberek a forumon beszeltem csak veluk, itt az ideje szemtől szemben.
Eljott a nagy nap! Bepakoltunk és usgyi. Soltvadkertig meg se álltunk, na jo egyszer kis dolog miatt, de repesztett a kicsi kocsi mint állat és megnéztek mindenhol. 
A hétvége jól telt, jött a vasárnap mellow.gif mennem kellett Kecskemétre haveromért a reptérre. A gond ott kezdődött , hogy a klubbol mindenki lelépett akit követni tudtam volna Kecskemetre.  Alig mentünk vadkert után 10 km-t mikor csilingelést hallottam, de a mikulás nem volt sehol, mivel május volt. azonnal megjegyeztem:
-kerekcsapagy!!!!!!! ohmy.gif
Sanyi szerint nem lehet.
De az autóimnál ez az első dolog ami tönkremegy, általában. és ujra csilingel. Megállunk, 1 perc nema csend! unsure.gif KEcskemet meg oly messze van, es meg haza is kell menni. Vasárnap van , autosbolt sehol. Magyartarka tehenek legelnek az út mellett. Továbbindulunk, a hang eltünt. Ovatosan hajtottam 20km utan ujra csillingel és már érzem a pedálokon . nembaj, Kecson vagyunk. Hol lehet a repter?
-CSináltatok már beteg autoval csillagtúrát, vasárnap délután Kecskémeten? Én már igen. Érdekes dolgokat tudok csinálni, de , hogy elveszitsek egy repteret ez még engem is meglepett. 5ember 5 fele mutatta, és ez komoly. Nade megtaláltuk. Haver jött is, be is szállt, el is indultunk. Csilingeles 15 km mulva ujra előjött.Már csak 40km/h -val jöttem hazafele. Egy vasuti átjáróhoz értünk, előtte jardasziget szerű szűkitő van. Ekkor ohmy.gif füstölni kezdett a kormány!!!!!!!!!de mire a mondatot kimondtam .......a kocsi leállt. Nincs gyujtas, meghalt. Konec, The end.
Ott ülünk egy vasuti átjáro előtt 3 méterrel a sávot elfoglalva. félretoltuk Mona-t és , na gondolkodjunk! A kábelek a kormany alatt, az füstolt el, Sanyi megoldja de kell csavarhúzo!

hol van?
-csomitérbe
-nyisd ki!
-opsz......gyújtásrol nyilik
ekkor már volt röhögés rendesen. A bal kerekem majd kiesik, és füstöl az egész verda.
Pár perc gondolkodás és a szomszéd néni anyukájának emlegetése 2 utca talákozási pontján levő munkahelye megjelölésével , Sanyi letörte a kormány alsó boritasát és összedugdosta amit össze kell!! Irány haza. A tempo átlag 30km/h, vészvillogo jelzi , hogy a csodajárgany bajban van.Jól meg is néztek minket egész úton. Nade otthon vagyunk!!!!!Autocsere, irány a forddal tovább. 
Másnap rutinosan, kicseréltem a kerékcsapágyat:) ujra menetkész a verda.
2 napra rá a srác akit fuvaroznom kellett Kecsórol, szólt reggel: Melcsi van -e kedved pizzazni?
-ja. mikor?
-most
-oke menjunk
-de Debrecenbe gondoltam!!!!!!!!!!!
-jolvan
Így a marha jo állapotú kicsi kocsival nekiláttunk a nagy útnak.Megjártuk Debrecent, pizzáztunk és átmentünk Hajduszoboszlóra. A kocsi teljesen tökéletesen viselkedett azon a két napon, és mindig indult, jól ment, pedig hajtottam rendesen!!! Jó kislány, egyedül az ablaktörlő okozott gondot , és sajna esett az eső. Nem leheetett bekapcsolni, ha elindult utána index közbe leállt. Nade emlékezetből vezetek:)
Másnap hazamentünk. Halleluja !!!