Hihetetlenül eltalált vírusvideót indított útjára a Volvo egyik legújabb fejlesztése, a Dynamic Steering technológia demonstrálására. Az új Volvo FM vontatóban megtalálható rendszer a gyár közleménye szerint "a legnagyobb újdonság kormányzás terén a szervórásegítés óta": akár 85%-al képes csökkenteni a manőverezéshez szükséges erőkifejtést. Így rendkívül könnyű és precízen pontos, gokartszerű kormányzást tesz lehetővé.

Mindennek demonstrálására a belga harcművész legendát, Jean-Claude Van Damme-ot kérték fel. Az 53 évesen is remek formában lévő színész feladata két párhuzamosan tolató(!) Volvo kamion tükrein megcsinálni élete legkomolyabb spárgáját, miközben azok szép lassan eltávolodnak egymástól.

A nem veszélytelen mutatványt Spanyolország egyik zárt repterén vették fel, a végeredmény nem csak látványban EPIC: mindössze három nap alatt eddig 17 millióan tekintették meg a filmet, amivel minden idők egyik legnézettebb autós videójává avanzsált.

Aki tehát még nem látta, feltétlen nézze meg, mert a haverok már biztosan megtették. nevet

volvo trucks: the epic split feat van damme

behind the scenes

Előre is elnézést mindenkitől, de ezt nem tudtam kihagyni: Jean-Claude híres spárgája magyar vonatkozásban már volt, akit sokkal korábban megihletett hahota

f.startály: spárgázó jean-claude van damme...