Elindult az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása Győrben, így ez a típus is csatlakozott a szintén itt gyártott A3 Limousine, S3 Limousine és az új A3 Cabriolet modellekhez. A felsoroltak mindegyike a teljes gyártási mélységében Győrben készül. Thomas Faustmann, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: ?Az Audi TT teljes gyártási mélységben készül nálunk, amely a győri járműgyártás csúcsa. Ez a sikertörténet 15 évvel ezelőtt az Audi TT Coupé első generációjának összeszerelésével kezdődött. Az Audi Hungaria az elmúlt években összesen több mint fél millió TT-t gyártott az ingolstadti gyárral való eredményes együttműködésben. "

Az új járműgyár több mint 3000 munkatársa közül nyolcszázan a motorgyárban lévő egykori járműszereldében is dolgoztak a TT-gyártásban. A járműgyártás valamennyi munkatársa egy átfogó képzési programon vett részt az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában valamint németországi Audi-telephelyeken.

1998-ban kezdődött az Audi TT első generációjának sorozatgyártása. 2006-ban követte a sportautó második generációja, 2009-ben indult az Audi TT RS gyártása. Az elmúlt év novemberében gördült le Győrben az 500 000. Audi TT a gyártósorról, amelyet a vállalatnál készült 25 milliomodik motor, egy 2,0 literes TFSI erőforrás hajtott.

Amikor az Audi TT első generációja 1998-ban a piacra érkezett, igazi dizájn-forradalmat indított, szigorú geometriája és zárt formai nyelvezete különös vonzerővel ruházta fel, s gyorsan legendás ikonná avatta. A harmadik TT-nemzedékben ezen eredeti ötletek közül jó néhányat újraértelmeztek és egészen újszerű kontextusban alkalmaztak az Audi formatervezői, egyszerre dinamikus és részletekben gazdag kidolgozás mellett.

 

Az Audi három négyhengeres, turbófeltöltésű és közvetlen befecskendezésű motorral kínálja új TT és TTS modelljeit, amelyek a 135 kW (184 LE) és a 228 kW (310 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel. A két TFSI-benzinmotor és a TDI-aggregát egyaránt a sportos erő és az iránymutató gazdaságosság ötvözetével szolgál. Az automatikus motorleállítás és indítás rendszere (Start-Stop System) a szériafelszereltség része.