Már csak praktikusság szempontjából sem különösképpen gyakori, hogy egy haszongépjármű kapjon versenysportos optikát, a Hartmann azonban igyekszik felderíteni ezt a különös piaci rést.

Igény pedig minden bizonnyal van rá, hiszen nem ez az első pakolós autó, amit kisbuszok nemesítésére szakosodott német cég betalált. Korábban Mercedes Vito / Viano, valamint VW Transporter tuning is került már ki a kezeik közül, hogy csak néhányat említsünk.

Alanyként a Mercedes Sprinter ráncfelvarráson átesett legfrissebb modelljét választották, melyet "Red and Racy" (kb: vörös és sportos) csomagjuk alakít utcai versenyfurgonná.

Az optimális légterelést bizonyára túlzottan nem javító, Vansport névre hallgató optikai szett új első és hátsó lökhárítót, valamint küszöböket tartalmaz, melyet a Zaro 20 colos felnijei egészítenek. A hatalmas test mellett meglehetősen aprónak tűnő 20 colos görgők kéttónusú fényezést, valamint 265/45-ös Pirelli abroncsokat kaptak.

Az utastér sem maradt érintetlenül, a szinte mindenre kiterjedő pofás bőrkárpitot vörös varrások és karbon betétek dobják fel, mindemellett króm küszöblécek és alumínium pedálok gondoskodnak az extra sportosságról.

Sportos kisteherautót láthattunk már itthon is például a BG Tuningtól, vagy a több generációt megért Doma-féle Peugeot Boxer személyében. Külföldi vonalon pedig említhatjük a tavalyi SEMA-Show Ford Transitjait, vagy a kifejezetten versenyzésre épített Supervan-t.