A napokban jelentette be legfrissebb tuningprogramját a JE Design, amely az új generációs Seat Leon-hoz készül. A német tuningcég a Leon FR-t vette alapul, melynek orrában egy 1.8-as TSI erőforrás ketyeg. 

A gyári 180 lovat és 250 Nm-es nyomatékot chiptuninggal 215 lóerőre és és 300 Nm-re növelték, melynek köszönhetően a spanyol bestia 6.9 szekundum alatt teljesíti a százas sprintet, végsebessége pedig eléri a 235 km/h-t. Az erőforrás finomhangolásának ára bruttó 1.990 euró (kb. 560 ezer Ft) melyhez 12 hónap garancia is jár.

A választható módosítások azonban nem érnek véget a motortérben, annál is inkább, hogy a JE Design főként optikai megoldásokban utazik. Az új aero-pakett front-spoilert, küszöbtoldatokat, hátsó diffúzort, valamint a tetőspoilert tartalmaz. A tetőn elhelyezett légterelőn kívül mindegyik kiegészítő karbonszálas műanyagból készül, ami a sportos megjelenés mellett a súly/teljesítmény arányra is jótékony hatással van. A komplett optika ára cirka 1.500 euró (kb. 450 ezer Ft), ami még az olcsóbb, minden hatósági engedéllyel rendelkező megoldások közé sorolható.

Igény esetén a JE Design speciális kipufogórendszerrel is ellátja az új Leont (899 euró - kb. 260 ezer Ft fejében), mely a két rozsdamentes acélból álló kipufogóvéget is tartalmazza, egyenként 80 mm-es átmérővel.

A 30 mm-es ültetés 237 eurót (kb. 70 ezer Ft) kóstál, a 35 és 60 mm között állítható futúműért pedig 1.049 eurót (kb. 310 ezer Ft) kell kipengetni. A felpaprikázott Leon papucsai 18 colos exkluzív alufelnikre feszülnek, melyeknek ellenértéke 839 euró (kb. 250 ezer Ft).

A JE Design ismét komplett, mindenre kiterjedő tuningcsomagot dolgozott ki a hispán oroszlánhoz, ráadásul ezúttal felettébb tetszetős kivitelben - aki emlékszik a korábbi vadhajtásokra, tudhatja, hogy nem mindig volt ez így.