Tesla Model S tisztán elektromos hajtású sportlimuzin

Az amerikai Tesla, amely a Tesla Roadster elektromos sportautóval vált világszerte ismertté (Lotus Elise alapjaira épült) elkészítette a következő piacérett típusát a Model S sportlimuzint. Az autó formaterveit a Tesla saját stúdiója, a SpaceX Rocket Factory készítette. Az autó fejlesztését némileg felgyorsította tény, hogy a Fisker is bejelentette, hogy Karma sportlimuzin hálózatról is tölthető hibrid változatának a piacra dobásán fáradozik. Jelenleg a Tesla 2011-re időzíti az új modell megjelenését.

A Tesla Model S hatótávolsága a mai ismeretek szerint 300 mérföld lesz, az akkumulátor telepek töltéséhez 45 percre van szükség (110V, 220V vagy 440V feszültségű hálózatról egyaránt).  Az autó nem lesz olcsó, az árát 49 900 dollárra becsülik mai árfolyamon. A sportlimuzin nem lesz belül szűkös, öt felnőtt és két gyermek szállítására lesz képes. Ráadásul mindezt igen olcsón teszi majd meg, a számítások szerint egy teljes feltöltés költsége mindössze 4 dollár lesz.

A Tesla Model S technikájáról: motorja vízhűtésű, az akkumulátorokat a padló alá építik be, a váltója fokozatmentes. 0-ról 60 mérföld per óra (96 km/h) sebességre 5,6 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 120 mérföld per óra. A kocsi felszereltsége lesz a panoráma üvegtető, a led és neon fényszóró és hátsó lámpák, 21 colos felnik, Brembo fékek, az utastérben 17 colos érintőképernyő, digitális vezérlés, teljes 3G internet elérés, HD és rádió. 

Érdekes lehet: az elektromos autókat is tuningolják - Brabus tuning Tesla Roadster

Tesla Model S tisztán elektromos hajtású sportlimuzin